Карнобатско училище дари книги на затворническото общежитие в Дебелт

Автор: "PoligrafF" , от 10.07.2018 0
Разнообразна художествена литература и учебни помагала ще дадат възможност на лишените от свобода да се потопят в света на книгите и науката.

Библиотеката към карнобатското училище “Св. Св. Кирил и Методий” дари книги на затворническото общежитие в Дебелт. Разнообразна художествена литература и учебни помагала ще дадат възможност на лишените от свобода да се потопят в света на книгите и науката.

За липсата на достатъчно книги лицата, излежаващи присъди в средецкото село, са информирали заместник областния управител Владимир Крумов, който подел инициативата да се намерят нови точчета, които да обогатят фонда на общежитието.

Оказало се, че в богатата библиотека на карнобатското училище имало много повтарящи се екземпляри, такива, които не са част от задължителната и препоръчителна литература на учениците и няма възможност да бъдат съхранявани. Сред тях имало и учебни помагала, излезли от актуалната образователна програма, но информацията в тях може да се ползва.

До момента книгите и пособията са били складирани в приземните етажи на училищната сграда, където условията не са подходящи. Тези факти стигат до Крумов, а от там и до инициативата за дарение на литературата.

”Когато ми споделиха, че имат нужда от книги, приех молбата им много лично. Често хората се обръщат към мен с различни искания, но до момента никой не беше отправял апел именно за повече книги. Скоро след това стана ясна и ситуацията на училището в града, където живея - оттам пък са загрижени, че няма как да съхранят добре голямото количество литература. За книгите казват, че лекуват и могат да променят живота на хора, надявам се да имат своя положителен ефект и върху хората в затворническото общежитие”, коментира Крумов.  

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Есента е последната и най-прекрасна усмивка на годината" /Уилям…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или