Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Китайска компания ще строи завод за слънчогледово олио в Бургас

Китайска компания ще строи завод за слънчогледово олио в Бургас

Инвестиционното намерение беше заявено с подписването на меморандум за сътрудничество между китайската биотехнологична компания и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, които оперират зоната в Бургас.

Китайската компания "Nantong Sumu Biological Technology" щестрои завод за слънчогледово олио в индустриалната зона в Бургас. Инвестиционнотонамерение беше заявено с подписването на меморандум за сътрудничество междукитайската биотехнологична компания и „Национална компания индустриални зони“ЕАД, които оперират зоната в Бургас.

Това стана в присъствието на министъра наикономиката Божидар Лукарски по време на инвестиционен форум  „Invest in Bulgaria. Expand in Europe” вШанхай, организиран от Българската агенция по инвестиции. Събитието бе уваженои от министър-председателя Бойко Борисов, заместник министър-председателя поевропейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и министъра наземеделието Десислава Танева.

От китайска страна на форума присъстваха над 100компании с интерес за осъществяване на инвестиции в България. Участие взе и българскабизнес делегация от представители на 36 наши компании, които ще търсятразширяване на контактите си и нови партньорства в Китай.

"Предимствата на България пред повечето Балкански страни са членството в  Европейския съюз, стабилните парламентарна подкрепа и правителство, най-ниските данъци в ЕС, високо квалифицираните кадри. На тази основа и предвид новите индустриални и технологични паркове, които изграждаме, китайските фирми могат да намерят много добър пристан", заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на форума.

Той обърна внимание и на инициативата 16+1. "Тя дава възможност и България, и Сърбия, и  Република Македония, и  Румъния, и останалите държави да  участваме в съвместни проекти, които да гарантират изграждането на жп линии, на магистрали, на инфраструктура, пристанища, за да може "Пътят на коприната" да следва своя естествен път", каза още Борисов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега