Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Кметове също ще участват в приобщаването на ученици в риск

Автор: "PoligrafF", от 13.09.2017 0
Те ще бъдат част от екипите по обхват, чиято цел е да се намали броят на изоставащите и излизащите преждевременно от образователната система българчета.

Кметовете на по-малките населени места също ще участват в приобщаването на децата и учениците в риск. Те ще бъдат част от екипите по обхват, чиято цел е да се намали броят на изоставащите и излизащите преждевременно от образователната система българчета.

Това стана ясно по време на посещение на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в Павел баня и село Братя Даскалови. Кметовете и кметският наместник от десетте села в община Павел баня обикалят по адреси заедно със специалистите от Регионалното управление на образованието в Стара Загора, социалните работници и полицаите, за да убеждават родителите да изпращат децата си на детска градина и училище.

Екипите в двата района са започнали работа, като са включили и медиатори. Те заявиха, че са достатъчно мотивирани и ако сега в цялата страна бъдат привлечени децата обратно в училище, в бъдеще ще има достатъчно образовани родители. Министър Вълчев ги посъветва да съсредоточат усилията си върху 5 и 6-годишните, защото е най-важно те да бъдат ограмотени и да не натрупат пропуски преди първи клас.

По време на срещите в двете общини представителите на екипите по обхват споделиха, че нямат проблем с необхванати деца и ученици, но често учениците отпадат в по-горните класове. Като основни причини те посочиха културните различия, сключването на ранни бракове и дори започването на работа от децата.

Директорите и учителите могат да се възползват от възможността да предлагат семейни помощи в натура, като се съобразят с индивидуалните нужди на всяко дете. Благодарение на промените в Правилника за прилагане на Закона за семейните помощи предписанията на педагогическите специалисти ще бъдат задължителни за Агенцията за социално подпомагане, добави министър Вълчев.

Той призова да не се прикриват отсъствия и заяви, че министерството ще прави активни проверки за отсъстващите от училище.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Щом "циганското лято" ни напусна, Бургас взе да ухае на зима...
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или