Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Иван Алексиев обявява конкурс за девиз на град Поморие

Кметът Иван Алексиев обявява конкурс за девиз на град Поморие

В навечерието на един от най-личните празници за Поморие - 7 февруари – освобождението на Анхиало, кметът Иван Алексиев обявява конкурс за избор на девиз на града.

В навечерието на един от най-личните празници за Поморие - 7 февруари – освобождението на Анхиало, кметът Иван Алексиев обявява конкурс за избор на девиз на града.  

С гордост оцелял през буритена вековете, Поморие е възкръсвал неведнъж след тежки пожари и опустошителни битки.Дълбините на Анхиало крият спомени за хилядолетна история, заключени междуморето, лозята и пирамидите от сол и пясък.

Роден през древността (V век пр. Хр.), и донаши дни Поморие ревностно пази своите традиции, очарование и дух. Богатияткултурен календар, иновативните подходи в балнеотуризма и десетките красиви кътчетаза отдих и разходка са само щрих от динамичното развитие на този Черноморски РАЙ.

„Поморие отдавна има своите символи - знаме игерб, но е редно тяхното послание да бъде изписано с думи. С девиз, който попримера на редица градове в страната и Европа, открехва съкровищницата нанашата история, култура и природни забележителности. Разчитам на широкаобществена подкрепа на идеята и се надявам, че заедно ще изберем най-подходящотомото на нашия град”, сподели кметът Алексиев и разкри, че той вече е направилсвоя избор.

Неговото предложение, което ще бъде подложено на обществено одобрениенаравно с останалите постъпили предложения, е „Поморие – Древност и съвремие”.

Три са основните критерии, по които ще бъдат оценявани направените предложения.Желателно е девизът синтезирано да представя спецификата на Поморие; да носипослание - с препратка към миналото и поглед напред; по възможност да бъдекратък - до пет думи.

Всеки желаещ може даизпрати своите (неограничен брой) предложения чрез електронния портал "Гласътна гражданите" на официалния сайт на Общината или на ел. поща mayor@pomorie.bg, като задължително условие е да посочи имената си, телефонза обратна връзка и ел. поща. Крайният срок за изпращане на предложенията е 10.03.2016 година.

Ще бъдеизбрана комисия, която да направи предварителен подбор на най-сполучливите идеии те ще бъдат представени за окончателен избор от гражданите на Поморие. Победителят вконкурса за девиз ще бъде обявен в Деня на Св. Георги Победоносец и празник на Поморие- 6 май.

Отличеният ще получи материална награда и грамота, съпътствани отудовлетворението да бъде част отсъвременната история и имидж на града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега