Кога самолетният билет излиза най-изгодно?

Автор: С. Мечева , от 21.02.2018 0
Топлите месеци наближават, иде време за пътешествия и приключения!

С наближаването на пролетта, а след нея и лятото, все по-често се замисляме за близки и далечни пътувания, за някои от които си мечтаем отдавна. В последните години въздушният транспорт става все по-достъпен и е предпочитана алтернатива от мнозина. Въпреки че цените в повече случаи са доста приемливи (дори нереално ниски, ако говорим за някои нискотарифни компании), винаги си има трикове, с които е добре да сме запознати.

Малко са хората, които влизат в сайта на конкретна авиокомпания и резервират билет на цената, която им се визуализира в момента. Вече действат не една и две търсачки, показващи ни най-ниската цена. Но кога наистина е най-изгодното време за покупка?

Според изследване, проведено от сайта CheapAir.com, анализирайки над 900 милиона оферти за близо три милиона полета, най-оптималното време за закупуване на самолетен билет е 54 дни преди полета. Съветът на специалистите е да не очакваме последния момент в желанието си да грабнем наистина добра оферта, защото може да останем с празни ръце. Но не е добре да се хвърляме и прекалено рано на първата ниска цена с презумпцията, че тя тепърва все ще се покачва.

Няма лошо в това да проверяваме често и от рано офертите на компанията или компаниите, които отговарят на нашите изисквания. От сайта наричат билетите, пуснати между 11 и 6 месеца преди полета, ”първа дивизия” - те не са на най-ниска цена, защото превозвачът все още иска отчаяно да привлече пътници, за да напълни самолета. От шест до три месеца преди датата на излитане цените леко намаляват, но не е задължително да бъдат най-ниските възможни. Това са билетите “спокойствие”, които мнозина предпочитат.

Оказва се обаче, че между три месеца и три седмици преди полета могат да се намерят най-изгодните оферти. Ако изпуснем и този период, можем да разчитаме единствено на късмета си, пише Fortune.


Източник: Lifestyle.bg

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или