Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Комисията за защита на личните данни няма да бърза да глобява

Автор: "PoligrafF", от 27.05.2018 0
Глобите по регламента за защита на личните данни, които достигат до 20 млн.евро, целят да създадат превантивна среда, а не да създадат затруднения на бизнеса или да го фалират. Максималната глоба е разписана, но не е казано, че при всяко нарушение трябва да бъде налагана точно този размер.

Глобите по регламента за защита на личните данни, които достигат до 20 млн.евро, целят да създадат превантивна среда, а не да създадат затруднения на бизнеса или да го фалират. Максималната глоба е разписана, но не е казано, че при всяко нарушение трябва да бъде налагана точно този размер.

Санкциите ще се прилагат, след като се установи, че не може с други механизми да се отстрани определено нарушение или когато то е станало вече съществено.Това коментира пред БНР председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов, който коментира влизането в сила на новия регламент.

Караджов, който се включи от Брюксел, където е в командировка, е бил избран и за заместник-председател на Европейския комитет за защита на личните данни, който ще следи за спазването на новите правила.Новият орган ще се занимае и с жалбата срещу социалните мрежи Фейсбук, Инстаграм и Туитър за това, че принуждават своите потребители да се съгласят с новите правила, а това, според него, е незаконно.

Прогнозата му е, че най-вероятно компаниите ще бъдат предупредени и няма да се стигне веднага до налагането на големи глоби.Караджов не отговори конкретно на въпроса дали до края на общественото обсъждане на измененията в закона за лични данни, които бяха внесени от управляващите с цел синхронизиране с регламента, комисията ще предложи по-ниски глоби. Той заяви, че във връзка със санкциите има голямо неразбиране.

По думите на Караджов с новите правила на потребителите се дава право да имат по-голям избор. Той предупреди, че когато се иска съгласие за ползване на лични данни, компаниите не могат да заплашват, че ще спрат достъп до определи услуги или сайтове.В разговора се включи и Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България, който определи регламента като “бюрокрация и пререгулиране и създаване на допълнителни тежести за бизнеса”.

Той се оплака от липсата на подкрепа от страна на държавата във връзка с регламента, който е приет през 2016 година, но влизането му в сила е било отложено с две години. Караджов се ангажира, че предложенията на бизнеса за промени в националното законодателство ще бъдат разгледани и обсъдени.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или