Конкурс предизвиква млади разказвачи да творят за връзката между българи и евреи

Автор: "PoligrafF" , от 09.11.2018 0
Младите автори ще имат свободата да творят за реални личности и сюжети, или да създават свои собствени истории.

За шести път Център за еврейско-българско сътрудничество “Алеф” отправя предизвикателство към младежите с афинитет към перото. Тазгодишният Национален литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” ще бъде на тема “Да обичаш, въпреки...”.

Младите автори ще имат свободата да творят за реални личности и сюжети, или да създават свои собствени истории за любов, приятелство, разбирателство, взаимопомощ и саможертва между българи и евреи.

Според регламента, в надпреварата могат да се включат ученици от VIII до XII клас. Творбите им трябва да бъдат художествен разказ, побран на не повече от 5 печатни страници А4. Разказите за конкурса се очакват в срок до 1 март 2019 година  на адрес:  Бургас 8000 пл. Баба Ганка 4, ет. 4. Център „Алеф” или  на електронна поща center.alef@gmail.com.

Награждаването ще се състои през пролетта, като авторите на класираните на първите три места разкази ще получат парични награди. Ще има и поощрителни награди за другите участници.

Организаторите са подготвили и ориентировъчна препоръчителна литература, която да ориентира и вдъхнови младежите. Тя включва 48 заглавия, сред които „Крадецът на книги”  от  Маркъс Зюсък, „Супертъжна истинска любовна история” от Гари Щейнгард, „Пожелай ми любов дори на сбогуване” от Мариус Габриел.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Артлегория" e дело на Добрин Вътев - председател на Съюза на бургаските…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или