Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Коралска: ВиК ремонти бавят реконструкцията на инфраструктурата във "Възраждане"

Автор: "PoligrafF", от 28.11.2019 0
Това гласи отговорът на Общината на питане на Георги Дракалиев

Една от основните причини за забавянето на реализацията на готовите проекти за ремонт на улици е необходимостта от подмяна на съществуващите и амортизирани подземни ВиК мрежи. Това е ангажимент на ВиК дружеството и Община Бургас следва да се съобрази с неговата инвестиционна програма. По улиците, по които ВиК ЕООД планира  да извърши ремонт на ВиК мрежата, Oбщина Бургас планира и ремонта на уличната настилка, включително улично осветление и озеленяване.

Това става ясно от отговора на зам.-кмета по строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска до председателя на Комисията по общинска собственост, общински предприятия и дружества Георги Дракалиев.

Питането се отнася за западна ЦГЧ на Бургас /зоната между улиците „Хр. Ботев“ и „Гладстон“/ и ж.к. “Възраждане“ /зоната между „Гладстон” и „Мария Луиза“/. От документа става ясно, че към настоящия момент има проведени обществени поръчки за следните улици: реконструкция на „Христо Фотев“, „Цар Самуил“, „Македония“, „Пробуда“, „Любен Каравелов“, „Васил Левски“, „Патриарх Евтимий“, „Шейново“, „Св. Патриарх Евтимий“,  „Цариградска“, „Ивайло“, „Дебелт“ и част от бул. „Гладстон“. Проведени са и обществени поръчки за реконструкция на четири междублокови пространства в района на изброените по-горе улици.

”При ремонта се предвижда да бъдат подменени амортизирани ВиК мрежи, нова пътна настилка, бордюри и тротоари с достъпна среда за хора с увреждания. Ще бъде подменено уличното осветление с ново енергоспестяващо. Ще се благоустроят зелените площи, ще има нови пейки и детски площадки”, пише в отговора от Чанка Коралска. 

В зависимост от наличния финансов ресурс определен с бюджета на община Бургас, ежегодно се заделят средства за ремонт на улици, като конкретния списък ще стане ясен с приемането на бюджет 2020.

В питането си общинският съветник Георги Дракалиев обръща внимание, че към момента в западна ЦГЧ и ж.к. “Възраждане“ са ремонтирани голяма част от улиците, но останалите са в лошо състояние и често гражданите имат оплаквания по този въпрос.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или