Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Корнелия Нинова: 15-годишните няма да работят

Автор: "PoligrafF", от 26.02.2014 0
„Промените в Кодекса на труда ще бъдат приети окончателно другата седмица. В тях няма предложение за работа на 15-годишните и такова няма да се приема”. Това заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия. По думите ѝ в кодекса е уредено стажуването на млади хора до 29 години, вече завършили средно или висше образование.

„Промените в Кодекса на труда ще бъдат приети окончателно другата седмица. В тях няма предложение за работа на 15-годишните и такова няма да се приема”. Това заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия.  По думите ѝ в кодекса е уредено стажуването на млади хора до 29 години, вече завършили средно или висше образование.

От обясненията на Нинова стана ясно, че не се предвиждат и изменения по отношение на отпуска на жените след майчинство, каквито предложения също имаше. „Платеният годишен отпуск няма отношение към раждането. Защо трябва да отнемаме едно право за сметка на това, че една майка е родила, особено в условия на демографска криза”, посочи народният представител от левицата. Стана ясно още, че сроковете на майчинството също няма да се променят.  

Тя обясни, че предложенията за промяна в Кодекса на труда, внесени между първо и второ четене, няма да срещнат подкрепата на парламентарната група на БСП. В това число са идеите на червени депутати за задължителното пенсиониране, което все пак би освободило работни места за безработни млади хора.”Идеята беше подкрепена от една част от обществото, но от друга - не, затова ще я изтеглим”, допълни депутатът.

Няма да бъдат подкрепени и предложенията на Петър Кънев за изваждане на микро и малките предприятия от задълженията за документооборота – като например график за отпуските или поддържане на ревизионна книга. Кънев обаче предлага и прекратяване на трудовия договор да не бъде задължително в писмена форма, което означава, че служителите могат да бъдат уволнени по имейл или в устна форма. Тази идея също няма да бъде подкрепена.

Тя категорично отхвърли коментарите, че правителството ще раздаде предизборно по 30 лева на най-бедните българи, които са получили енергийни помощи през този отоплителен сезон. „Решението за това беше взето още с актуализацията на бюджета”, заяви Нинова.Мярката беше одобрена от комисия към социалното министерство и предвижда 280 хил. души да получат еднократно по 30 лева, което ще стане през април, броени седмици преди изборите за Европейски парламент.

Право на тази еднократна помощ ще имат хората, които са получавали енергийни помощи през този отоплителен сезон, както и хората, чиито доходи надвишават с 10 лева лимита за получаване на енергийни помощи.Мярката ще коства 8,3 млн. лева на бюджета.   

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или