Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кофеинът намалява вредните ефекти от стреса

Кофеинът намалява вредните ефекти от стреса

Понякога чаят и кафето са най-добрите приятели на хората, водещи динамичен и стресов начин на живот. Те инстинктивно посягат към чашата с любимата топла напитка, за да освободят напрежението.

Понякога чаят и кафето са най-добрите приятели на хората, водещи динамичен и стресов начин на живот. Те инстинктивно посягат към чашата с любимата топла напитка, за да освободят напрежението. Португалски учени твърдят, че са открили причината - в умерени количества кофеинът наистина действа положително на нервната система като намалява вредните ефекти от стреса.

Изследователски екип от Университета в Коимбра провели опит с лабораторни мишки. Животинчетата били подложени на стресови ситуации, след което станали неспокойни, загубили апетит и показали затруднения при запаметяването на информация.

Когато добавили кофеин към водата им преди да ги подложат на стрес, мишките не проявили същите симптоми. Според учените, тези резултати са положително откритие, тъй като при хората стресът може да доведе и до тежки депресивни състояния. Стресът е част от ежедневието на повечето от нас, което прави превенцията особено важна.

Според специалистите, кафето в стресова ситуация няма да помогне, а дори напротив - може да има отрицателен ефект. Също както и предозирането с кофеин. Но една-две чаши кафе сутрин може да имат благотворно влияние върху организма ни, предпазвайки ни от симптомите на стрес. Същото се отнася и за богатите на кафеин чайове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега