Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Край на затвора за Алексей Петров - минава под домашен арест

Автор: "PoligrafF", от 12.10.2010 2
Алексей Петров излиза от затвора и ще бъде под домашен арест. Това реши Софийски апелативен съд, който близо два часа мотивира отмяната на най-тежката мярка „задържане под стража" на най-коментирания арестант през последните месеци.

 Алексей Петров излиза от ареста и ще бъде под домашен арест. Това реши Софийски апелативен съд, който близо два часа мотивира отмяната на най-тежката мярка „задържане под стража” на най-коментирания арестант през последните месеци, предаде ИА КРОСС.

След задълбочен анализ на всички обвинения Апелативният съд стигна до заключението, че те са разколебани. Според съда това важи за обвинението срещу Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров - Хамстера / т. нар. „малък Октопод”/ за организирана престъпна група. Според съда става дума за дейност в периода 2004 - началото на 2010 г., като между тримата има организирана връзка, която представлява организирана престъпна група. Между тримата обвиняеми има и бизнес отношения, става ясно от показания на различни свидетели, някои от които са работели за тях или ползвали услугите на Марчело Джотолов за събиране на просрочени задължения.

Съдът прецени за необосновано предположението, че Алексей Петров е разгласил държавна тайна. Разколебано е и обвинението за изнудване на свидетеля Георги Цветанов. Силно разколебани са изводите, че Петров е въздействал със сила на Цветанов. Не е разколебано единствено предположението за заплаха с насилие срещу свидетеля Валентин Шотев заради спорен имот на столичния булевард „Черни връх”.

Апелативният съд прие и становището на СГС, че не са налице достатъчно доказателства Алексей Петров да е организирал и ръководил престъпна група от 8 лица за период от 12 години /т.нар. „голям Октопод”/, каквото беше едно от първоначалните обвинения. Решението бе приветствано с аплодисменти от поддръжници на Алексей Петров в съдебната зала. Самият той се въздържа от коментари на излизане от залата, само вметна, че първото му интервю ще бъде за Сашо Диков. По рано днес Алексей Петров коментира: Не съм рекетьор, „Октопода” е изфабрикуван.

  Припомняме, че на 3 октомври съдът остави в ареста Алексей Петров. Той поиска да бъде пуснат, тъй като трябва да се оперира. Според представена днес медицинска експертиза Петров има нужда от три операции. Въпреки експертизата за здравословното състояние на Алексей Петров, прокуратурата се противопостави на пускането му от ареста. Съдът постави към прокуратурата две условия за оставането на Петров в ареста: Първото е да се осигури лечение на Петров в болница, в която може да получи адекватни медицински грижи. Второто е да приключи разследванията срещу него, по които вече има доказателства и ако се наложи отново да раздели делото.

 

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или