Куклен маратон на "Охлюва" тази вечер

Автор: "PoligrafF", от 14.08.2015 0
Тази вечер на Открита сцена "Охлюва", в рамките на второто издание на Международния фестивал "Дни на куклите", ще бъдат представени спектакли от Санкт Петербург /Русия/ и Неапол /Италия/.

Тази вечер на Открита сцена “Охлюва”, в рамките на второто издание на Международния фестивал “Дни на куклите”, ще бъдат представени спектакли от Санкт Петербург /Русия/ и Неапол /Италия/. 

От  19.00 часа на сцената ще видим звездния екип на Андрей Князков и  Алексей Мелник от театър Чемодан-дует ‘КВАМ’, град Санкт-Петербург, Русия.  Техният куклен специалитет е “Игра за 4 ръце,  или как от нищо да направиш всичко”. В този ексцентричен и много забавен музикален спектакъл пред очите на публиката “от нищо” ще се роди един удивителен свят. Защото двамата майстори на кукленото шоу правят чудеса от пластика на ръцете, клоунада, куклени миниатюри, естрадни номера, илюзии.

Публиката ще се наслади на изобретателна сценография, виртуозно изпълнени номера и невероятна динамика. Постановката се състои от свама актьори и 3 куфара, участвала е в международни фестивали в 25 държави. Актьорите са носители на награди от 4-тия международен фестивал на смеха в Казабланка и на много награди за изключително актьорско майсторство. Веднага след забавно-артистичната постановка на театралите от Санкт- Петербург,  на “Охлюва” ще оживеят приключенията на Пулчинела.

Вечните персонажи от комедия дел Арте - Пулчинела, полицаят, приятелката и бясното куче, се завъртат в забавни, иронични и много смешни ситуации, за да превърнат представлението в истинска наслада за зрителите от всички възрасти. Режисурата, сценографията, куклите и изпълнението са дело на Джанлука Ди Матео. Яркото кукловодене, категоричността на жеста и ритмичността са сърцевината на този тип театър. Джанлука ди Матео обикаля целия свят със своя спектакъл “Приключенията на Пулчинела” вече повече от десетилетие.Има участия в над 80 фестивала и турнета.

Любопитен факт е, че Джанлука сам е изработил куклите за този спектакъл. Той е изключително добър в говорната техника, която дава характерния за Пулчинела патешки глас.Фестивалът “Дни на куклите” се организира от Куклен театър Бургас, Община Бургас и Министерството на културата. Вижте програмата на фестивала за финалните два дни: 

15 август, 19.00 часа”Пулчинела” - театър “Gianluca Di Matteo”, Италия 

15 август, 20.30 часа”Хензел и Гретел” - театър “Ако”, София, България 

16 август, 19.00 часа Парад на хвърчилата 

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или