Лятната фигура се извайва още през зимата

Автор: "PoligrafF", от 11.01.2019 0
Диетолозите и спортните треньори предупреждават: Лятната фигура се извайва още през зимата. Освен да си върнете препразничните килограми, следновогодишните програми имат за цел и да подобрят цялостния ви жизнен тонус, особено преди сезона на гриповете.

Диетолозите и спортните треньори предупреждават: Лятната фигура се извайва още през зимата. Освен да си върнете препразничните килограми, следновогодишните програми имат за цел и да подобрят цялостния ви жизнен тонус, особено преди сезона на гриповете.

Що се отнася до диетата, специалистите съветват – не се подлагайте на твърде резки промени и драстични режими. Вместо това въведете в ред хранителните си навици. В началото със сигурност ще усещате глад – това не трябва да ви притеснява. При промяна в режима на хранене това е напълно нормално.

След няколко дни обаче, ще започнете да се усещате по-малко гладни, по-рядко. В същото време, предупреждават диетолозите, липсата на глад не трябва да означава прескачане на хранения. Клишето, че закуската е най-важното хранене на деня, е всъщност напълно вярно. Правилата на здравословното хранене повеляват да започваме деня си с обилна закуска, която да ни осигури необходимата енергия.

В случай, че сутрин не усещате глад, започнете да си създавате навици да закусвате като изместите вечерята си в ранния следобед. Според специалистите това ще събуди апетита ви на следващата сутрин.

Не бива да забравяте и тренировките. Повечето от нас се плашат, че ниските температури навън ще им докарат настинка. Всъщност това мит, който треньорите отдавна са развенчали. Добрата тренировка, последвана от ободряващ душ, всъщност калява организма и подсилва имунната система.

В никакъв случай обаче не прекалявайте с тренировките. Желанието бързо да се отървете от коледните килца може да ви подтиква да натоварвате тялото си твърде много. Вместо всеки ден да се бъхтите във фитнес залата, давайки всичко от себе си, доверете се на треньор, който да разработи специална програма, подходяща за организма ви. Балансираното натоварване е по-добрият избор от свръхтренировките, които ви оставят без дъх. Осигурете си и поне един почивен ден в седмицата, за да избегнете преумората и обратния ефект.

Колективните спортове и тренировките по бойни изкуства, йога или танци също са подходящи, тъй като натоварването хем е балансирано, хем приятно. Социалните контакти ще откъснат мислите ви от умората и ще направят спорта усмихната част от ежедневието ви.

Накрая, но не на последно място, осигурете си достатъчно време за пълноценен сън. Независимо дали са ви необходими 4 или 9 часа, за да си отпочинете, нека това време да не се съкращава или увеличава. Режимът на сън е също толкова важен за организма, колкото и храненето и спорта.

Балансираната диета, времето за физическо натоварване и почивка са ключът не само към красивата фигура, но и към доброто здраве. Добра идея е да въведете режима едновременно с приятели и познати. Спортния хъс и съревнованието ще ви мотивират, а и какво по-добро от това да съчетаете полезното с приятното – хем ще прекарвате време с близките си, хем заедно ще се научите да живеете здравословно.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или