Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

МЦ "Света София" с кампания за превенция на остеопорозата

Автор: "PoligrafF", от 22.11.2014 0
По данни на Международната фондация по остеопороза в света заради това заболяване се чупят 2 милиона кости, като тази стряскаща статистика води след себе си инвалидизация, обездвижване, постоперативни усложнения и скъпоструващо медикаментозно лечение и не на последно място – огромни разходи за обществото.

По данни на Международната фондация по остеопороза в света заради това заболяване се чупят 2 милиона кости, като тази стряскаща статистика води след себе си инвалидизация, обездвижване, постоперативни усложнения и скъпоструващо медикаментозно лечение и не на последно място – огромни разходи за обществото. 

Профилактиката като метод за ранна диагностика е застъпена в политиката на МЦ „Света София“ Бургас вече 12 години.  В тази връзка до 17 декември в медицинския център ще се проведе кампания за превенция на остеопорозата, където срещу 10лв. може да направите изследване  което да даде категоричен отговор дали страдате от това заболяване.

Ако имате периодични или продължителни болки в гърба, ставите или бедрото – не ги пренебрегвайте – потърсете лекар, за да си направите изследване. Възможно е да имате остеопороза и дори да не знаете за това.

Хора със стари и нелекувани фрактури могат да получат редица  усложнения като загуба на тегло, изкривяване на гръбнака, познато като „вдовишка гърбица“, притискане на стомаха и белите дробове – сериозни проблеми, изискващи спешно лечение.

Остеопорозата е познато като „тихата епидемия“, тъй като е безсимптомно заболяване. Много хора живеят с артритни болки или стари наранявания на костите и ставите, и лесно пренебрегват болката, която може да е сигнал за фрактура.

Кампанията, която провежда МЦ „Света София“ има за цел да профилактира това толкова разпространено заболяване при пациенти в риск от бъдещи фрактури и да направи реалност вторичната превенция на фрактурите и последиците от тях като обездвижване и ранна инвалидизация на болните с остеопороза.

Всеки желаещ може да запази час на тел: 056/845081

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или