Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Магистрати разясняват правосъдната система пред възпитаници на Руската

Автор: "PoligrafF", от 11.01.2018 0
Окръжният магистрат Симеон Михов ще представи темата и днес пред ученици от 10 „г“ клас

Започнаха лекциите от цикъла “Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища  и прокуратури” в бургаската Гимназия за чужди езици “Васил Левски”. Първото занятие за тази учебна година бе на тема “Разделение на властите според Конституцията на Република България. Функции на съдебната власт. Структура на съдебната система. ВСС”.

Окръжният магистрат Симеон Михов ще представи темата и днес пред ученици от 10 „г“ клас на учебното заведение. Младите хора получават подарък от съда – книжка “Конституция на Република България”, специално отпечатано издание от Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката, предназначено за участниците в Образователната програма.

Районният съдия, Анатоли Бобоков, ще говори по темата „Превенция срещу употреба на наркотични вещества. Престъпления извършвани от наркозависими лица“ пред друг 10-ти клас на Руската гимназия утре. Учениците ще посетят и открити заседания на Районен съд – Бургас, следващата седмица. Лектори в училището до края на месеца ще бъдат административният ръководител на Районна прокуратура, Иван Кирков, неговият заместник, Димитър Георгиев, районният прокурор Веселина Гайдажиева и следователите, Елица Вълкова и Гергана Колева.

Изострящи обществото теми за детското насилие, хулиганските прояви на непълнолетни лица и последиците от тях, мерките за защита правата на жертвите и възпитателните мерки за деца при противообществените прояви ще бъдат дискутирани с младите хора.

Програмата се реализира съвместно от окръжни и районни съдии, прокурори и следователи в пет бургаски гимназии. Говорителят на районна прокуратура, прокурор Керка Дюлгерска и окръжният съдия, Таня Маркова, ще представят темите за структурата и функциите на съдебната власт и употребата и престъпленията свързани с наркотични вещества в Английската езикова гимназия, също през месец януари.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или