Малките таланти от Музикалното разказват "Пъстра есенна приказка"

Автор: "PoligrafF", от 25.10.2018 0
Проект "Артистини" открива новия творчески сезон.

Тази вечер Националното училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” открива своя нов сезон с третото издание на проект “Артистини”. Първият спектакъл е озаглавен “Пъстра есенна приказка”. Негови домакини ще бъдат децата от класовете по духови инструменти.

На сцената в концертната зала на училището ще прозвучат изпълнения на младите музиканти с преподаватели Йоана Вангелова, Симеон Кавалджиев, Димо Дичев, и Димитър Маджаров. Акомпанятори ще бъдат  ученици от класа по клавирен съпровод на Олга Дичева. В пограмата ще се включи и Детски хор с диригент Галя Русева. Началният час е 18:00, а входът, както обикновено, е свободен.

Детската образователна програма “Артистини” и тази година е внимателно подбрана.  Проектът  ще включва цикъл от концерти, които ще се провеждат  през месец, всеки последен четвъртък, с участието на най-малките артисти на училището – децата от 1 до 4 клас.

Програмата ще даде възможност на младите музиканти, балетисти, певци  и артисти да излизат на сцената  пред своите връстници и  родители и да споделят с тях на детски език това, което знаят за изкуството, да разпознават музикалните инструменти и творчеството на различните композитори и писатели.

Важна част в  този проект ще бъде участието на родителите в насърчаването на творческите изяви на децата. Заедно ще се забавляват с музиката на класиците, ще се докосват до музикалните инструменти и ще чуват техния звук на живо.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или