Малките таланти от Музикалното разказват "Пъстра есенна приказка"

Автор: "PoligrafF", от 25.10.2018 0
Проект "Артистини" открива новия творчески сезон.

Тази вечер Националното училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” открива своя нов сезон с третото издание на проект “Артистини”. Първият спектакъл е озаглавен “Пъстра есенна приказка”. Негови домакини ще бъдат децата от класовете по духови инструменти.

На сцената в концертната зала на училището ще прозвучат изпълнения на младите музиканти с преподаватели Йоана Вангелова, Симеон Кавалджиев, Димо Дичев, и Димитър Маджаров. Акомпанятори ще бъдат  ученици от класа по клавирен съпровод на Олга Дичева. В пограмата ще се включи и Детски хор с диригент Галя Русева. Началният час е 18:00, а входът, както обикновено, е свободен.

Детската образователна програма “Артистини” и тази година е внимателно подбрана.  Проектът  ще включва цикъл от концерти, които ще се провеждат  през месец, всеки последен четвъртък, с участието на най-малките артисти на училището – децата от 1 до 4 клас.

Програмата ще даде възможност на младите музиканти, балетисти, певци  и артисти да излизат на сцената  пред своите връстници и  родители и да споделят с тях на детски език това, което знаят за изкуството, да разпознават музикалните инструменти и творчеството на различните композитори и писатели.

Важна част в  този проект ще бъде участието на родителите в насърчаването на творческите изяви на децата. Заедно ще се забавляват с музиката на класиците, ще се докосват до музикалните инструменти и ще чуват техния звук на живо.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или