Малки лазарки гостуваха в Областна администрация

Автор: "PoligrafF" , от 30.03.2018 0
Момичетата са от Фолклорна формация "Урдовиза" към НЧ "Свобода – 1948 г." Китен.

Малки лазарки от Фолклорна формация “Урдовиза” към НЧ “Свобода – 1948 г.” Китен, поздравиха днес областния управител Вълчо Чолаков и служителите в държавната администрация. Облечени в цветни народни носии децата представиха старинния момински обичай “Лазаруване” - предвестник на Великден, пяха песни, наричаха за здраве и благополучие и изпълниха сградата с празнично пролетно настроение.

Както традицията повелява, домакинът, в лицето на областния управител, дари с лакомства гостите като им пожела да са здрави, винаги усмихнати, да обичат българските празници и разбира се много игри през пролетната ваканция.

Малките танцьори бяха придружавани от кмета на гр. Китен – Катя Вълчева. Ръководител на ФФ „Урдовиза“ е любимата странджанска певица Златка Ставрева, а корепетитор е известния музикален педагог Пламен Янев.

В навечерието на всички християнски празници екипът на администрацията  посреща деца от детските градини и читалища, които с талантливите си изпълнения показват, че българските традиции и обичаи се пазят живи.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или