Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Маргаритов: Отпадането на роуминга не би трябвало да се отрази върху тарифите

Автор: "PoligrafF", от 25.05.2017 0
Имаше достатъчно време да бъдат прекалкулирани всички евентуални загуби вследствие на тази промяна, посочи началникът на КЗП.

“Не би трябвало по никакъв начин отпадането на роуминга да се отрази върху тарифите, на които потребителите разговарят, тъй като имаше достатъчно време да бъдат прекалкулирани всички евентуални загуби вследствие на тази промяна. Тя е резултат от много дълъг процес, който продължи с години и бе съпътстван от преговаряне на различен тип условия и подписване на споразумения, както от страна на регулаторите, така и на самите мобилни оператори”. Това коментира председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Той посочи, че е напълно възможно някой “да се изкуши” от тази промяна и да се опита да лансира уж по-изгодни тарифни планове, които обаче да се окажат в ущърб на потребителя. Шефът на КЗП посъветва гражданите внимателно да четат договорите, ако решат да подпишат нов тарифен план. Това, за което трябва да внимават, са допълнителни условия и услуги, които може да направят новия договор неизгоден.

”По никакъв начин в общите условия няма да допуснем да се включват клаузи, които биха могли да бъдат неравноправни, и които да предявят към потребителите непроизтичащи от нищо задължения. Освен това, ще проследим и за нелоялни търговски практики, каквито в миналото сме откривали и забранявали. Например, да не се създават изкуствени пречки, които целят да демотивират потребителя при желание да прекрати договора си”, казва още Маргаритов.

Той напомни, че при разговори зад граница, липсата на роуминг не означава, че тарифният план в родната страна ще важи напълно. Една от тънкостите е, че заради различните цени на услугите, абонаментите няма да важат по същия начин. Неограничените минути, например, ще бъдат лимитирани до определен брой, който може да бъде изчислен, но потребителят трябва да се поинтересува от тези условия.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или