Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Мария Габриел: Очаквам резултати за намаляване на дезинформацията онлайн

Автор: "PoligrafF", от 16.10.2018 0
Тя посочи, че ще следи отблизо приложението на пътните карти от платформите.

Представителите на онлайн платформите и рекламната индустрия връчиха на комисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел индивидуалните си пътни карти, с които въвеждат конкретни мерки за борба с дезинформацията в интернет.

Подробните индивидуални пътни карти, изложени в Кодекса за добри практики за борба с дезинформацията онлайн, съдържат конкретни действия от платформите, които планират да разширят инструментите си срещу дезинформацията. Те включват мерки за по-голяма прозрачност на политическата реклама, обучения на политическите групи и изборни органи, както и сътрудничество с проверителите на факти.

”Призовах индустрията да предложи в Кодекса осезаеми стъпки за борба с дезинформацията. Ангажиментите в него представляват първи положителен резултат от подхода на Европейската комисия за справяне с онлайн дезинформацията. Няма да е достатъчно кодексът да бъде изготвен само на хартия. Той трябва ефективно приложен и да  бъде последван от действия”, заяви еврокомисарят и посочи, че ще следи отблизо приложението на пътните карти от платформите.

„Това не е кодекс на Европейската комисия. Това е кодекс на всички участващи в неговото изработване - на платформите, на рекламната индустрия, на академичния сектор, на журналистите, на неправителствените организации. Това е един общ, координиран отговор на всички и очаквам неговото приложение и ясни ангажименти“, каза още Мария Габриел.

Комисар Габриел уточни, че ако в края на годината няма достатъчно напредък, тогава ще се прецени какви допълнителни действия да бъдат предприети с оглед и на предстоящите европейски избори.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или