Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Мария Габриел в Бургас: Децата са лицето на България пред света

Автор: "PoligrafF" , от 22.04.2019 0
Тя разгледа изложба в Дружеството на художниците.

”Третият регионален конкурс за детска рисунка „Земята, пчелите и хората“ е прекрасна инициатива, с която отбелязваме 22 април - Световния ден на Земята“. Тя ни напомня колко е важно да се грижим за околната среда, която не е само нашето настояще, но и бъдеще. Поздравления за всички организатори на събитието, но най-вече поздравления за младите таланти. Това е лицето на България, което искаме да видим. В рисунките откриваме креативност, която роботите и изкуственият интелект никога няма да заместят. В изложбата виждаме и прилагане на знания, които високо ценим в България, то част от идентичността и традициите ни. Радвам, се че тези рисунки показват голяма грижа на младите хора към природата”.

Това заяви еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел пред журналисти в Бургас. Тя разгледа съвместно организирана изложба в Дружеството на художниците. Изложените творби са част от конкурс за детска рисунка. Габриел бе придружена от председателя на парламентарната Комисия по околна среда и водите Ивелина Василева, колегите й народни представители от ГЕРБ Димитър Бойчев, Диана Саватева, Галя Желязкова, Иван Вълков.

Кметът на Бургас Димитър Николов, който също уважи събитието, сподели, че бургаските деца отлично познават навиците и живота на пчелите, а всичките им знания са пресъздадени в изложените рисунки.

Директорът на Областна дирекция по земеделие и гори Лидия Станкова и председателят на Дружеството на бургаските художници Добрин Вътев показаха впечатляващите творби на бургаските деца. Ивелина Василева, която е и кандидат за евродепутат, коментира, че интересът тази година към конкурса е бил сериозен – участие са взели 319 деца на различна възраст.

„Рисунките ми напомнят и за инициативата „Медена закуска“, която провеждахме с учениците не само в региона на Бургас, виждам, че тя е дала висок резултат. Децата познават пчелите, от тях зависи голяма част от хранителната верига, околната среда. Важно е всички да живеем в симбиоза, за да извлечем максимална полза“, заяви още еврокомисарят. Тя коментира и връчения в началото на месеца на церемония в Европейската комисия в Брюксел сертификат за вписването на

„Странджански манов мед“ в регистъра на Защитените наименования за произход (ЗНП). „Голямата ни гордост е мановият мед – както за област  Бургас, за областта на Странджа и за цялата страна. Вече имаме  европейски продукт със защитено наименование за произход. По този начин изпращаме много силно послание за идентичност, защото тук регионалното силно застъпено, с акцент към качеството. Надяваме се, че така ще се постигнат и още повече доходи за пчеларите, за да могат достойно да ни представляват не само в Европа, но и в целия свят“, категорична бе Мария Габриел. Тя получи кошница с различни видове мед като подарък от организаторите на изложбата.
По-късно днес в галерията ще се проведе и символичен базар на детските рисунки. Регламентът на изложбата предвижда продажба на рисунките, като събраните средства ще бъдат използвани за изграждане на специализирани, образователни, детски площадки в Морска градина в Бургас. Те ще съчетават природо-натуралният дизайн с акцентиращи ярки и атрактивни елементи от живота на пчелите.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или