Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Мария Габриел подкрепи инициативата "Безжичен интернет във всяко училище"

Автор: "PoligrafF", от 30.03.2018 0
Предложението на КНСБ е държавата да настоява във всяка заявка за проекта WIFI4YOU за европейско финансиране на безжични мрежи да фигурира и едно или няколко училища.

Мария Габриел подкрепи инициативата на КНСБ “Безжичен интернет във всяко училище”. Това съобщиха от синдиката, след проведена среща с европейския комисар. Предложението на КНСБ е държавата да настоява във всяка заявка за проекта WIFI4YOU за европейско финансиране на безжични мрежи да фигурира и едно или няколко училища.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров от своя страна обяви, че е разговарял по тази тема с образователния министър Красимир Вълчев и е получил подкрепа. Предстои в скоро време идеята „Безжичен интернет за всяко училище“ да бъде обсъдена и с Националното сдружение на общините.

Друга важна цел за КНСБ е програма за дигитално обучение за работници. България е една от страните, която е най-заплашена от цифровизацията. Над 30 на сто от населението никога не е влизала в Интернет. Без дигитални умения тези хора са загубени на пазара на труда, обяви Пламен Димитров.

Габриел, от своя страна, заяви, че това е един от приоритетните сектори в нейния мандат като еврокомисар и подкрепя всяка инициатива, която цели да подобри дигиталните умения не само на българските, а на всички европейски граждани. “На няколко пъти обявих, че мой приоритет не са блокчейн технологиите или изкуствения интелект, а човекът, който ги контролира”, обяви комисарят по цифровите технологии.

Целта е не само да се разработва изкуствен интелект, а да се сложат човешки граници и контрол както върху разработването, така върху използването му, допълни Габриел. Една от целите на нашия еврокомисар ще бъде и запазването на лидерството на Европейския съюз по отношение на новите технологии.

Лидерът на СБУ Янка Такева пък постави въпросът за технологичното обновление на компаниите, които участват в програмите за дуално обучение. Трябват инвестиции в нови технологии, защото децата трябва да се учат на нови машини, а не на такива от миналия век, заяви Такева. Мария Габриел подкрепи председателят на СБУ и обяви, че всяка компания ще може да кандидатства по програмите на Европейската комисията за обновяване на технологиите и машините, които използват.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или