Мария Сапунджиева идва в Бургас за "Едно танго с Маркес"

Автор: "PoligrafF", от 04.01.2016 0
Една от любимките на театралната публика - актрисата Мария Сапунджиева пристига в Бургас на 13-и януари, за да представи моноспектакъла "Едно танго с Маркес". Представлението ще се играе на сцената на НХК, с начален час 19 часа.

Една от любимките на театралната публика - актрисата Мария Сапунджиева пристига в Бургас на 13-и януари, за да представи моноспектакъла “Едно танго с Маркес”. Представлението ще се играе на сцената на НХК, с начален час 19 часа.

Автор на интерпретацията е самата Сапунджиева. Постановката и музикалната среда пък са дело на Бойко Богданов. Текстът поставя въпросите за равносметката, брака и човешкото достойнство през призмата на 25-ата годишнина на семейството на Маркиз де ла Верра.

“25 щастливи години” - пише на лицето на поканата за честването на годишнината. Отпечатана на най-скъпата хартия, с релефи и воден знак, пищно-цветно, с герба на вековната фамилия /и златните му орнаменти/, с най-изтънчения дизайн и шрифт, на които и най-преуспелият и заможен художник-любимец би завидял...

Къде, обаче, е щастието и в блясъка? Какво се крие зад гланца на поканата? Тези мисли не дават мира на тъжно остаряващата съпруга. Публиката ще има възможността да си ги зададе заедно със Сапунджиева в средата на следващата седмица.

Моноспектакълът гостува в Бургас по покана на Маруся Русева и “Арт Ателие”. Билети можете да откриете на касата на НХК, както и на тел. 0894/898-098.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или