Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Масларова се изправя пред съда, обвинена за присвояване на милиони

Автор: "PoligrafF", от 12.11.2010 1
В Софийския градски съд е внесен обвинителен акт срещу бившият социален министър и настоящ депутат от КБ Емилия Масларова, съобщиха от прокуратурата.

В Софийския градски съд е внесен обвинителен акт срещу бившият социален министър и настоящ депутат от Коалиция за България Емилия Масларова, съобщиха от прокуратурата. Обвинения са внесени и срещу Димитър Димитров, Иван Пенев, Венцислав Драганов, Михаил Методиев, Росен Стефанов. Наказателната отговорност на обвиняемите Масларова, Димитров, Пенев, Драганов и Методиев е ангажирана за извършена от тях усложнена престъпна дейност в периода от 06.11.2007 до 15.05.2009 г., като за осъществяване на основното престъпление - присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, са извършени улесняващи престъпления (по служба и документна измама).

Обвиняемият Стефанов е осъществил самостоятелно измама, която е в пряка връзка с инкриминираните действия на другите обвиняеми. Масларова, като министър на труда и социалната политика, Методиев, като управител на „Стара Загора 2007” ООД и Драганов, като техен помагач, присвоили сумата от 11 038 405.55 лв. при отпуснати 18805006,76 лв. за строителна и ремонтна дейност административната сграда на МТСП в гр. Стара Загора. Присвоената сума е в особено големи размери, тъй като надвишава над 45000 пъти размера на минималната работна заплата за страната.

За да могат да се присвоят парите, след привеждането им по сметката на фирмата-изпълнител, те били отклонявани чрез съставяне и използване на неверни счетоводни документи. Вложени са били в дружества, контролирани и управлявани от Методиев и Драганов, в лични проекти на Драганов, а части от сумата е била предавана на ръка на Масларова. Стефанов като пълномощник на МТСП е въвел в заблуждение длъжностни лица от министерството по повод упражнения инвеститорски контрол, като преподписал изготвени от Методиев протоколи с невярно съдържание за извършени строително-монтажни работи на обекта.

По наказателното производство са наложени множество обезпечителни мерки върху установеното движимо и недвижимо имущество на обвиняемите Масларова, Драганов и Методиев.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или