Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

"Меден рудник" ще се сдобие с многофункционален парк за отдих и спорт

Автор: "PoligrafF", от 30.06.2015 7
Теренът за интервенция представляваше неблагоустроено междублоково пространство, от което бяха премахнати незаконните гаражи. Проектът предвижда цялостно преоформяне и обновяване на територията.

Започна изграждането на многофункционален парк за отдих и спорт в зона “Г” на “Меден рудник”. Той е разположен на голяма площ между блокове 126, 127 и 128, но реално ще се ползва от хиляди жители на комплекса.

”Хората отдавнаха поискаха този парк, пращаха ми подписки, но трябваше време, за да осигурим необходимите средства. Сега зона “Г”, която изостава в инфраструктурно отношение от “А”, “Б” и “В”, ще има повод да се гордее с нещо модерно и функционално. Ще се постараем паркът да е готов наесен, за празника на квартала”, каза кметът Димитър Николов.

Теренът за интервенция представляваше неблагоустроено междублоково пространство, от което бяха премахнати незаконните гаражи. Проектът предвижда цялостно преоформяне и обновяване на територията. Там ще се изгради нова алейна мрежа за разходки. Ще се монтира нова паркова мебел и енергоспестяващо осветление, каквото вече има в целия “Меден рудник”. Ландшафтните архитекти в момента подбират подходяща зеленина.

В парка ще има детска площадка  с ударопоглъщаща настилка. В близост до нея ще се изгради фитнес на открито с разнообразни уреди. По проекта е предвидена поляна за отдих на открито. В пространството пред пенсионерския клуб ще се поставят маси за игра на шах и табла.

В спортната зона на парка ще има специално изградена площадка за пързаляне с ролери, където младежите да се учат на слалом между конусчета. В обхвата на обекта попада многофункционално спортно игрище с възможност за игра на тенис.

Водещо начало при проектирането бе желанието на Община Бургас там да има по нещо за всеки - от най-малките до възрастните хора, за да може новият парк да се превърне в едно желано пространство за отдих, спорт и социален живот на хората от “Меден рудник”.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или