Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Узунов с изненадваща проверка на българо-турската граница

Министър Узунов с изненадваща проверка на българо-турската граница

Той поясни, че целта на посещението е "да се убеди в ефективната охрана на границата и да се срещне лично с професионалния състав, изпълняващ отговорната задача за защита на българската държавна граница".

Служебният министър на вътрешните работи - Пламен Узунов направи изненадващо посещение по българо-турската граница. При пристигането си в РДГП Елхово той поясни, че целта на посещението е "да се убеди в ефективната охрана на границата и да се срещне лично с професионалния състав, изпълняващ отговорната задача за защита на българската държавна граница".

Дежурният на Регионалния координационен център докладва на министъра за състоянието на оперативната обстановка по българо-турската граница и техническото състояние на използваните системи за наблюдение и охрана на границата. На място Узунов се запозна с условията, при които граничните полицаи работят и техническата обезпеченост на граничния пункт.

След това министър Узунов се отправи към ГКПП Лесово, за да се запознае със ситуацията на граничния пункт и състоянието на граничното възпрепятстващо съоръжение. Там министърът се срещна с новата смяна за деня и изслуша доклада на началника на ГКПП Лесово за оперативната обстановка и натовареността на пункта.

Министър Узунов се запозна със създадената организация за граничен контрол. Обсъдиха с ръководният състав на ГКПП Лесово състоянието на граничното съоръжение в района и поиска подробни  разяснения къде минава трасето на възпрепятстващото съоръжение.

Министър Узунов посети и на място се запозна с работата на екипите, оказващи експертна помощ  от изградената там Контактна точка на ФРОНТЕКС по линия на установяване на крадени автомобили, неистински документи за самоличност и обмен на оперативна информация.

По време на посещението  министър Узунов се срещна и със съвместен граничен екип, в който участват и холандски полицаи, работещи на пункта по линията на Европейската агенция за гранична и брегова охрана. Той разговаря с тях за впечатленията им от създадената организация, ефективността от смесените екипи, техническото оборудване и условия за работа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега