Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Младежите на БСП: Защо Общината още не е коментирала цената на "Парк Арена"?

Автор: "PoligrafF", от 24.07.2018 0
Вижте какво гласи официалната позиция на МО на БСП - Бургас.

Седмица след като народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев, общинският съветник от БСП Кирил Петков и Христо Панайотов – член на ИБ на ОбС на БСП-Бургас отправиха въпроси относно оскъпяването на проекта за “Парк Арена” - Бургас, младежите от регионалната структура на партията отново търсят отговори от администрацията.

В официалната си позиция те посочват, че е от Общината все още не са реагирали на отправените въпроси. Ето какво пишат те*:

Неразбираемо и неприемливо за нас е, че вече една седмица общинската администрация отказва да отговори на поставените въпроси:
1.  Стойността на част „Конструкция“ по модул А „Закрит плувен басейн” (4 040 454,59 лв без ДДС) е увеличена с 1 248 954.18 лева без ДДС, т.е. с 31%. Какви действия е предприела Община Бургас, за да предотврати оскъпяване на предварително договорената стойност? Потърсила ли е обезщетение от проектанта, изготвил идейния проект, и ако не е (т.е. проектът е изряден), на какво основание е изплатена допълнителната сума на строителя?
2. В подписания договор за изпълнение на обществената поръчка е заложено изграждане на трибуни на стойност 708 398.95 лева без ДДС. Видно от завършения и въведен в експлоатация строеж, трибуни не са изградени. Вместо трибуни са изградени два допълнителни паркинга (обща площ под 2000 кв.м) и детска площадка, които пряко сили могат да се остойностят на 200 000 лв. без ДДС. Няма представени заменителни таблици и изменение на договора в Профила на купувача на Община Бургас, което е нарушение на ЗОП и на Правилника за приложение на ЗОП. Къде е разликата от 500 000 лв.?
Ние подкрепяме всяка инвестиция в Бургас, която би довела до увеличаване на работните места и повишаване на стандарта на живот. Когато инвестицията се прави с обществени средства, от общинския бюджет, с парите на бургазлии, се очаква пълна прозрачност на направените разходи. В случая със спортния комплекс „Парк Арена” в ж.к. „Славейков” това не е така.
Продължаваме да очакваме отговорите на поставените по-горе въпроси. Оглушителното мълчание на Община Бургас може да бъде сметнато от бургазлии за съгласие с направените констатации за нередности при изграждането на комплекса
”.

* Публикуваният текст е пълен и без редакторска намеса.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Иде пролетта, близо е...
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или