Младежи ще играят уличен спектакъл в Поморие и Каблешково

Автор: "PoligrafF", от 11.09.2012 1
В рамките на една седмица 21 участници ще работят с френски артист, с помощта на който ще усвоят нови артистични похвати и ще развият креативни умения, до които обикновено нямат достъп в своето ежедневие.

Младежи от България и Франция ще се включат в реализирането на проекта „Твоите идеи, твоят свят” на сдружение “ФАР” – Бургас и френската асоциация „Буйон кюб“. В рамките на една седмица 21 участници ще работят с френски артист, с помощта на който ще усвоят нови артистични похвати и ще развият креативни умения, до които обикновено нямат достъп в своето ежедневие.

Използваните методи на неформалното образование ще изградят критично мислене у участниците, ще им бъдат предоставени и конкретни начини за свободно изразяване на мнение чрез изкуство и култура. Продукт на семинара ще бъде иновативен уличен спектакъл, който младежите ще имат възможността да презентират пред местната общност.

Спектакълът ще се играе на 13 септември от 12 ч на традиционния пазар в Каблешково, на 14 септември от 17 ч при читалище “Светлина” в квартал “Св. Георги” и от 18.30 ч на централната улица в Поморие. Целта на артистичното събитие от една страна е запознаване с нови форми на социална изява и комуникация като по този начин стимулира гражданското участие и активността на младите хора, а от друга да допринесе за оживлението на по-малките населени места, привличайки вниманието на младите хора и въвличайки в подобен род изяви местното население и местните структури на културата.

Проектът е финансиран от програмата „Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център «Европейски младежки програми и инициативи» и се осъществява с подкрепата на Община Поморие, Кметство Каблешково, читалище “Просвета” и читалище “Светлина” – гр. Поморие.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или