Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Млад българин патентова "Дигитална стая за обслужване"

Млад българин патентова "Дигитална стая за обслужване"

32-годишният предприемач Калин Кузманов вярва, че неговият проект ще намери широко приложение.

Млад нашенец патентова "Дигитална стая" - високотехнологично оборудвана кабина за банково обслужване, гарантираща конфиденциалност на клиента. 32-годишният предприемач Калин Кузманов вярва, че неговият проект може да има и по-широко приложение с течение на времето, но е ориентирал прототипа към банковите услуги, където според него има най-много нужда от подобряване на защитата.

Вариантите на "Дигиталната стая" са два - със служител и на самообслужване. И в двата случая кабините са оборудвани с технологични средства като проектори, тъчскрийни, скенери, екрани, които елиминират необходимостта от документи на хартиен носител. Това, според Кузманов, щяло да се отрази и на природата.

Идеята за кабините хрумнала на младия мъж, докато самият той чакал в банков клон. 32-годишният мъж осъзнал, че става неволен свидетел на строго конфиденциални разговори, касаещи финансите на останалите клиенти. Решил, че трябва да промени това, като изолира пространството, където гражданите получават достъп до банково обслужване.

Кузманов смята, че неговата система ще има приложение и във всички сфери на институционално обслужване, където дигитализацията тепърва предстои. С виртуалната стая може да се обучават военнослужещи, космонавти, полицаи, тъй като на практика тя представлява симулатор на виртуална реалност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега