Монов: Предсрочното освобождване на Полфрийман - удар по държавността

Автор: А. Михова, от 21.09.2019 0
Като "адвокат на дявола" определи бащата на убития студент Андрей Монов съдебния състав, който пусна Джок Полфрийман на свобода. Според Христо Монов, магистратите нямат място в съдебната система. По думите му те трябва да обяснят решението си преди Деня на Независимостта, за да покажат "колко са зависими от други хора и фактори", цитиран от "24 часа".

Като “адвокат на дявола” определи бащата на убития студент Андрей Монов съдебния състав, който пусна Джок Полфрийман на свобода. Според Христо Монов, магистратите нямат място в съдебната система. По думите му те  трябва да обяснят решението си преди Деня на Независимостта, за да покажат “колко са зависими от други хора и фактори”,  цитиран от ”24 часа”.

Христо Монов попита защо след като затворническата администрация казва, че Джок не се е поправил, те приемат, че се е на основание характеристика, дадена му от Българския хезински комипет (БХК). И определи това като удар по държавността.

”Какво казваме на децата си с това решение? Казваме им: няма я държавата. Тя не ви защитава, или я променяйте, или бягайте”, категоричен бе Монов. Той коментира и твърдението, че Полфрийман е изплатил сума от присъденото обезщетение. “Нищо не е изплатил. А това, което съдът в Страсбург му присъди по делото, което заведе срещу България, беше присъдено от български съд да не отиде при него, а при нас като обезщетение. То е един процент от цялото обезщетение. Той нарочно не искаше да взема възнаграждение в затвора, за да не плаща.”

Христо Монов обясни, че сега той ще трябва да дава пари, ако иска да го съди и да получи поне част от обезщетението. “А как си представяте да търся пари от кръвта на сина ми”, категоричен бе той.

За момента Джок Полфрийман остава в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци в очакване на временен паспорт поне до другата седмица.

“От една страна най-лесно е да кажа, най-тактично, или най-дипломатично, че решенията на съда не се коментират. В конкретния случай обаче ще кажа, че всеки трябва да носи отговорност за това, което прави. Ако кажа още нещо, то ще е крещящо неуважение към конкретния съдебен състав”, коментира главният прокурор Сотир Цацаров по случая.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или