Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Монтират "Плаващите кейове" на Кристо в Бургас

Монтират "Плаващите кейове" на Кристо в Бургас

Понтоните ще обслужват треньорските лодки и катери по време на Европейското първенство клас "Оптимист" - IODA 2017.

Добилата световна популярност арт инсталация "Плаващите кейове" на творецът с български произход Христо Явашев - Кристо идва в Бургас. Този път те няма да са част от пространствена художествена творба, а ще обслужват треньорските лодки и катери при домакинството на Европейското първенство клас "Оптимист" - IODA 2017, което ще се проведе в Бургас в периода 30 юли - 06 август.

Понтонът ще бъде изграден от специални полиетеленови кубове с размери 50/50 см. Те вече са закупени и доставени, предстои да бъдат монтирани на вода в близките дни, посочват от пресцентъра на Общината. Понтоните ще бъдат изградени в морето, пред яхт клуб "Порт Бургас".

Подготовката за престижната регата, чийто домакин е Яхт клуб "Порт Бургас", е в разгара си. За участие са се записали 275 състезатели от 45 държави. Има участници от страни извън Европейския съюз като САЩ, Аржентина, Бразилия, Австралия, Нова Зеландия, Хонг Конг, Япония, Китай и др. Над 85 са придружаващите ги треньори и водачи. Първите състезатели започват да пристигат в началото следващата седмица.

Европейското първенство за оптимисти 2017 г. е поредният голям шампионат, организиран от Яхт клуб "Порт Бургас" за последните десет години, с което градът се утвърждава като водеща дестинация за организиране на различни международни регати. През 2015 г. в Бургас се проведе Младежкото европейско първенство по ветроходство клас 420 и 470, 2011 г. - Европейското първенство за сърфисти в клас RSX, а през 2007 г. градът бе домакин на Световното първенство клас 470 за младежи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега