Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Морското пиратство - тема на международен форум в България

Автор: "PoligrafF", от 11.11.2010 0
Зачестилите през последните години пиратски нападения над търговски кораби е повод за провеждането на международен форум у нас на тема "Морското пиратство в контекста на сигурността на морския транспорт и отношението му към националната сигурност на България".

Зачестилите през последните години пиратски нападения над търговски кораби е повод за провеждането на международен форум у нас на тема “Морското пиратство в контекста на сигурността на морския транспорт и отношението му към националната сигурност на България”. Международната конференция беше открита от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии Камен Кичев. “Известно е, че днес най-горещата точка на това явление е районът на Аденския залив и крайбрежието на Сомалия. Там потърпевши станаха и 44 български моряци, сред които трима капитани”, отбеляза Камен Кичев.   “По данни на международното морско бюро до този момент на годината инцидентите с нападения на пирати са 289, заловените кораби са 39,  773 души са били взети за заложници, 27 са били ранените, един е бил убит”, допълни заместник-министърът.    

Заместник-министър Камен Кичев представи и действията, които българската държава е предприела за противодействие на този проблем. Към Министерството на външните работи е създаден Кризисен център, в който при нужда участват експерти от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, от Изпълнителна агенция „Морска администрация”, както и представители на корабособственика.   В конференцията участват експерти от морския бранш от Европа, САЩ, Африка, Близкия Изток и Азия, представители на Европейската комисия, както и официални държавни лица от Сомалия. Организатори на събитието са ИА “Морска администрация”, “Българска асоциация на морските капитани” (БАМК), “Българска асоциация за спедиция, транспорт и логистика” (НСБС), “Българска асоциация на корабните брокери и агенти” (БАКБА), “Българска асоциация на корабопритежателите”(БАК), “Риск Сълюшън”.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или