Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Мосинов към Общината: Какво се случва с "Подземния град"?

Автор: "PoligrafF", от 23.07.2017 0
Общинският съветник от групата на БСП Евгений Мосинов входира питане към Община Бургас относно планирания атракцион "Подземен град".

Общинският съветник от групата на БСП Евгений Мосинов входира питане към Община Бургас относно планирания атракцион “Подземен град”, който трябваше да се изгради в бившите скривалища под Морската градина.

В докладната си до Общински съвет Мосинов отбелязва, че проектът вече четири години е в застой. Макар да бе проведен конкурс за обществена поръчка и да бе дадено разрешение за изтеглянето на необходимия кредит, до този момент проектът остава “висящ”. Общинският съветник отбелязва, че администрацията е съобщила, че “поради непреодолими технически проблеми проектът няма да се реализира”, но без да отговори на въпросите относно направените до този момент разходи.

Мосинов отправя към кмета Димитър Николов следните пет въпроса:

- Сключен и прекратен ли е договор за кредит? Дължат ли се погасителни вноски по този договор и каква е усвоената част от кредита?

- Сключен и прекратен ли е договор за възлагане на проектиране и изграждане на самия строеж и поради какви причини? Какви суми са заплатени на проектанти, консултанти и изпълнители? Дължат ли се възнаграждения от Община Бургас?

- Поради какви причини към настоящия момент проектът не се изпълнява?

- Какви са досега извършените разходи по придобиване на собствеността, по прединвестиционно проучване, по възлагане на проектиране и на строителство? С какви средства са заплатени тези разходи? Има ли неразплатени разходи с длъжник Община Бургас?

- По какъв начин и как ще се стопанисват в бъдещ период придобитите помещения на скривалищата и бомбоубежищата? Какви са средногодишните разходи по охрана и поддръжка на тези помещения?

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или