Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

НАП Бургас отчете ръст на оборотите по Южното Черноморие

Автор: "PoligrafF", от 04.08.2017 0
Едновременно с това се наблюдава и спад в броя на данъчните нарушения.

НАП Бургас отчете ръст на оборотите по Южното Черноморие. Едновременно с това се наблюдава и спад в броя на данъчните нарушения, посочват от Приходната агенция. За месеците юни и юли те са три пъти по-малко, в сравнение със същия период на 2016-а година.

През юни най-голям ръст в оборотите има за Несебър и Синеморец, където се наблюдава увеличение с почти 50%. С 19 процента са се увеличили оборотите в Царево и Свети Влас, 16 в Приморско, с 14 и 12-процентов ръст са съответно Созопол и Черноморец. В най-големия черноморски курорт на България - Слънчев бряг, оборотите са съотносими с миналогодишните, като ръстът е малко над 3 процента. В областния център Бургас оборотите са нараснали с 9 на сто в сравнение с юни миналото лято.

Според експертите на НАП, тези резултати са последствие от засиления контрол и по-строгите мерки срещу нарушителите. Само през юли по Южното Черноморие са направени 1 577 проверки, при които са установени 233 нарушения.

Мярката запечатване е била приложена към 64 обекта, сред които заведения, магазини, хотели, къщи за гости, атракциони. Един от последните запечатани обекти е заведение, намиращо се в центъра на град Бургас. Обходните патрули на НАП Бургас са посетили 2 079 търговски обекта. Най-голям брой съвместни контролни действия - 232, са били извършени заедно с органите на МВР.

От НАП Бургас съобщават и за повишена гражданска активност по отношение на подаване на сигнали за данъчни нарушения. Само за юли са постъпили 74, като проверките в почти всички случаи са завършили с установяване на нарушения - най-вече за неиздаване на фискални бонове.

Граждани са сигнализирали и за цели улици, райони и туристически зони с концентрация на търговски обекти по Черноморието, които не отчитат приходи от продажби. Проверени са и 75 хотела и къщи за гости, като 9 от проверките са установили различни нарушения на данъчното законодателство.

Засиленият контрол ще продължи през целия активен летен туристически сезон.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или