Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

НАП стартира Лотария с касови бележки, раздава телефони, телевизори и автомобил

Автор: "PoligrafF", от 16.11.2015 0
Днес Националната агенция за приходите и Министерство на финансите дават старт на Лотария с касови бележки. Началото на данъчната лотария съвпадна с професионалния празник на администрацията - Деня на Св. Матей. Играта ще продължи една година, а 65 късметлии ще получат награди.

Днес Националната агенция за приходите и Министерство на финансите дават старт на Лотария с касови бележки. Началото на данъчната лотария съвпадна с професионалния празник на администрацията - Деня на Св. Матей. Играта ще продължи една година, а 65 късметлии ще получат награди.

В Лотария с касови бележки на НАП се участва с всяка касова бележка за покупка на стока или услуга, направена след 16 ноември 2015 г. Механизмът на лотарията предвижда еднократно създаване на профил в сайта на играта, като касови  бележки, без ограничения, се въвеждат от вече регистриран потребител.

Всяка седмица ще бъде теглен един печеливш, който ще получи смарт телефон. Веднъж в месеца лотарията ще обявява по един късметлия, който печели телевизор, а голямата награда е лек автомобил, обясняват от НАП. Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен на 20-и декември в ефира на БНТ 1, между 9.00 ч. и 10.00 ч. 

За да се регистрира касов бон, трябва да се попълнят три елемента: дата, час и стойност на покупката. Колкото повече фискални бона има в профила на участника, толкова по-голям е шансът за награда. От НАП обръщат внимание, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени, обещават също от НАП.

Инициативата има за цел да насърчи гражданите винаги да изискват касови бележки при покупките си. По този начин те едновременно ще гарантират правата си за рекламация на стока, която не отговаря на очакванията им и в същото време, ще стимулират търговците да платят дължимите си данъци и осигурителни вноски.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или