НСИ: Посещенията на библиотеките се увеличават

Автор: "PoligrafF" , от 22.05.2019 0
През 2018-а година са отчетени с 6,7% повече посещения на библиотеките в страната, отколкото през предходната година.

Посещенията на библиотеките се увеличават. Това показват данните на Националния статистически институт в областта на културата. През 2018-а година са отчетени с 6,7% повече посещения на библиотеките в страната, отколкото през предходната година.

В абсолютни стойности те достигат 4 563 000. При това, в същото време броят на регистрираните читатели намалява. През миналата година те са били 239 хил. или с 3,6% по-малко от 2017-а година.

През 2018 г. броят на библиотеките с фонд над 200 хил. библиотечни единици остава непроменен спрямо предходната година. Общият им фонд се състои от 34 320 хил. библиотечни документа - книги, продължаващи издания - вестници, списания, бюлетини и др.

В структурата му с най-висок дял са книгите - 55.3% (18 971 хил.), следвани от другите библиотечни документи (аудио-визуални, електронни, графични и картографски издания, микроформи, патенти и стандарти) - 29.7% (10 179 хил.), и продължаващите издания - 15.1% (5 170 хиляди).  

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или