Награждават лауреатите в тазгодишния конкурс "Млад разказвач"

Автор: "PoligrafF", от 14.02.2018 0
Наградите ще бъде връчени на специална церемония с участието на номинираните автори тази вечер, от 18:00 часа, в Дома на писателя.

Тази вечер ще бъдат наградени лауреатите от тазгодишния конкурс “Млад разказвач”. Творческата стипендия на името на Атанас Радойнов се връчва за втора поредна година от Община Бургас и Сдружение “Бургаска писателска общност”.

Във второто издание на конкурса бе разширена възрастовата граница за участие, което предопредели определянето на не един, а двама призьори - в първа група попадат автори между 18 и 25 години, а във втората - от 26 до 35 години.

Журито в състав: Диана Радойнова – председател, Динко Динков и Николай Фенерски, определи носители на тазгодишната награда да бъдат 18-годишната Петя Апостолова за разказа „Човекът с бомбе” и 28-годишната Стела Тодева за разказа „Къщата с розите”.

Наградите ще бъде връчени на специална церемония с участието на номинираните автори тази вечер, от 18:00 часа, в Дома на писателя.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или