Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Над двадесет нарушители заловени от инспектори на ИАРА за почивните дни

Автор: "PoligrafF", от 16.05.2011 0
Над двадесет нарушители са заловени от инспектори на ИАРА за почивните дни, съобщават от агенцията.
Над двадесет нарушители са заловени от инспектори на ИАРА за почивните дни, съобщават от агенцията. По подаден сигнал за бракониерски набези на река Тунджа, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извършили проверка по реката. При проверката са забелязани  две лица от ромски произход, изваждащи заложени хрилни мрежи от реката. 
Инспекторите са заловили бракониерите и са им съставили актове за извършване на стопански риболов без разрешително и за риболов по време на забраната. От тях са конфискувани и 2 бр. хрилни мрежи с обща дължина 70 метра и 18 кг риба /11 кг черна мряна и 7 кг червеноперка/ Иззетата риба е дарена от инспекторите на ИАРА Сливен на Дома за стари хора в село Баня. 
Инспекторите на ИАРА са сигнализирали за нарушителите на служители от РУ “Полиция” Твърдица и срещу тях е образувано досъдебно производство. Инспекторите от ИАРА Сливен са продължили проверката по река Тунджа и са открили и извадили от водата още 2 бракониерски мрежи с обща дължина 40 метра. Уловената в тях около 10 кг риба /черна мряна/ е освободена и върната във водата. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.    
Инспектори на ИАРА Кърджали съвместно със служители на “Жандармерията” са извършили проверка на язовир “Студен кладенец”. В местността “Върбалака”, инспекторите са забелязали двама бракониери. Нарушителите са извадили заложената си мрежа от водата и са побягнали, но са заловени. Съставени са им актове за риболов по време на забраната, а бракониерската мрежа с дължина 50 метра е конфискувана.   
При проверка на река Дунав, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца също са хванали нарушители. В района на остров “Есперанто” /р.км 669/, инспекторите на ИАРА са забелязали лодка с двама риболовци. При проверката в лодката е открита 100 метра мрежа и уловена платика.  Инспекторите са съставили актове на нарушителите са извършване на риболов по време на забраната. От тях са иззети бракониерската мрежа с дължина 100 метра и размер на окото 60 мм, лодката и мотора.    Инспектори на ИАРА Бургас са извършили проверки на язовир “Камчия” и езеро “Мандра”.  На язовир “Камчия” са открити и извадени около километър бракониерски мрежи. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.  
Инспекторите са извършили и проверка на езеро “Мандра”. Там са открити и извадени от водата 3 км бракониерски мрежи. Уловената в тях 25 кг. риба /сребриста каракуда/ е дарена на Социалния патронаж към Община Бургас. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.    
Проверка на язовири през почивните дни са извършили и инспектори от ИАРА Хасково. При проверка на язовир “Ивайловград”, инспекторите са открили и извадили 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 100 метра. Мрежите са били поставени в работно положение. Уловената в тях около 10 кг риба /шаран/ е върната в язовира.  От язовир “Тракиец”, инспекторите също са иззели 100 метра бракониерски мрежи и са успели да върнат във водата уловената в тях също близо 10 кг риба /шаран/. Мрежите са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители.    
Инспектори от ИАРА Габрово са извършили проверка на яз. “Александър Стамболийски“. При обход с патрулната лодка, инспекторите са открили и извадили от  водите на язовира бракониерски мрежи с обща дължина 500 метра. Мрежите са иззети от местностите Младенски залив, Мъгъра, Любчов паметник, Крушевски залив и устието на язовира. В мрежите е имало уловена близо 30 кг риба /уклей, каракуда и шаран/. Инспекторите са успели да върнат във водата част от рибата, а останалата е дарена на  социални заведения в региона. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.    
Проверки на язовир “Тича” и река Камчия са извършили инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен. Проверките са били проведени с участието на служители от РУ “Полиция” Велики Преслав, Полицейско Управление Върбица, Горска стража към РДГ - Шумен и Горска стража – Омуртаг, както и представители на Държавно предприятие “Ловно стопанство” - Велики Преслав. Инспекторите са съставили 6 акта на нарушители за извършване на любителски риболов по време на забранителният период. 
Нарушителите са били на риболов на язовир “Тича” в района на ръкав Тушовица и ръкава на село Маломир, както и край село Менгишево, по поречието на река Камчия. От тях са иззети 9 броя въдици и една мрежа. Инспекторите са иззели и около 3 кг бяла риба /сулка/, която е върната обратно във водите на язовир “Тича”. По сигнал, инспекторите от ИАРА Шумен са извършили проверка и на язовир “Качица”.  
Там са открити и извадени от водата 2 бр. бракониерски мрежи тип “сетка” с обща дължина около 120 метра. Уловената в тях 6 кг риба /сребриста каракуда/ е върната обратно във водите на язовира. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.    
Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или