Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Над 1,3 млн. кутии контрабандни цигари е задържала бургаската митница тази година

Автор: "PoligrafF" , от 09.11.2018 0
Митничари откриват цигари в буркани с туршия, спагети, консерви и др.

26 290 555 къса или над 1,3 млн. кутии контрабандни цигари е задържала бургаската митница от началото на тази година до края на месец октомври. Само на МП “Лесово” са открити и иззети 24 331 кутии цигари без бандерол, информират от Агенция “Митници”.

През октомври на “Лесово” са пресечени 11 опита за нелегален внос на контрабандни цигари. Иззети са 1446 кутии цигари без български акцизен бандерол. 579 кутии от тях са открити в изобретателни укрития на влизащи в страната от Турция два леки автомобила и един товарен автомобил.

199 кутии били поставени  в пластмасови буркани с туршия и в пакети със спагети, пренасяни от българска гражданка, пътуваща с лека кола от Турция за България. Тя и шофьорът на автомобила с българска регистрация заявили, че не внасят нищо за деклариране, но при проверката било установено, че в багажното отделение, вътре в пластмасови буркани с туршия, увити в найлон, както и в пакети със спагети, са укрити 110 кутии цигари с марка „ММ” и 89 кутии с марка „Karelia OME”, без български акцизен бандерол. Пътничката посочила в писмените си обяснения, че цигарите са нейна собственост. Съставен е акт за установеното митническо нарушение.

Други 180 кутии цигари „Karelia Slims”, без акцизен бандерол, били открити от митническите служители в двигателя и под предния капак на влизащ в страната лек автомобил с турска регистрация. Срещу шофьора, турски гражданин, също е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. И двата автомобила са пътували в нощни часове и при засилен туристически трафик в събота и неделя на 27 и 28 октомври.

При друг случай на МП Лесово, на 17.10.2018 г., товарен автомобил с турски регистрационен номер, управляван от български гражданин, пътуващ от Турция за Румъния, бил селектиран за проверка от екип на митническа мобилна група. Преди началото на проверката, шофьорът заявил, че не пренася акцизни стоки или валутни ценности, а в товарното помещение превозва празни консервни кутии и капачки, съгласно представените за обработка документи. При последвалата митническа проверка било установено, че в кутията за пожарогасителя и до двигателя на влекача на автомобила са укрити 200 кутии цигари с марки „LM Red Label 100’s” и „Karelia OME”, всички без акцизен бандерол и с надписи „For duty free sale only”. На водача е съставен акт за митническо нарушение.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или