Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Над 30 деца-туристи, почивали в Китен, са настанени в инфекциозното

РЗИ: Най-вероятно масовото заразяване се дължи на влошени качества на питейната вода в хотела
Автор: "PoligrafF", от 11.07.2011 7
Над 30 деца, които са на почивка в Китен, бяха приети за лечение в МБАЛ-Бургас. Всички те са постъпили в инфекциозното отделение на болницата на 9-ти юли със симптоми на гастроентероколитен синдром, съобщи Елица Карагьозова от РЗИ Бургас. В момента състоянието им е стабилно и се очаква да бъдат изписани до няколко дни.

Над 30 деца, които са на почивка в Китен, бяха приети за лечение в МБАЛ-Бургас. Всички те са постъпили в инфекциозното отделение на болницата със симптоми на гастроентероколитен синдром, съобщи Елица Карагьозова от РЗИ Бургас. В момента състоянието им е стабилно и се очаква да бъдат изписани до няколко дни. Опасност за здравето на туристите и жителите на общината няма, уверяват от здравната инспекция.

Проверка на РЗИ- Бургас показа, че най-вероятно масовото заразяване се дължи на влошени качества на питейната вода в хотела, в който са отседнали децата – „Грийн Парк”. Хотелът официално е водоснабден от централното водоснабдяване на Китен като водата се подава от язовир „Ясна поляна”.

От централното водоснабдяване на Китен и от водопроводната мрежа на хотела са взети проби питейна вода за анализ по микробиологични и химични показатели. До момента химичните показатели не показват отклонение. Окончателните заключения за причинителя на заразата ще са готови след приключване на всички изследвания.

Добави в Svejo

Коментари (7)

Краси, 11.07.2011, 16:30
Боже, къде са попаднали, там ще хванат и друга зараза, ако инфекциозното в Бургас не са го подобрили от преди две години, значи не им завиждам на децата...
М.Д., 11.07.2011, 17:02
Ще се оправят децата, не са се отровили...случва се и в най-добрите семейства.Само после ще имат да ни разнасят...
Aggy, 29.09.2011, 12:17
Super jazzed about getntig that know-how.
Xannon, 08.07.2012, 06:47
mortgage lenders 6524 home loans %) accredited online degrees mxs
Starleigh, 09.07.2012, 02:54
online auto insurance quotes :-[ mortgage 75735 nursing schools tongue rolleye
Billybob, 10.07.2012, 17:34
online colleges qge accredited university online %((( home loans gsnt mortgage %-(((
Laicee, 15.07.2012, 18:29
online degrees awjil colleges online >:-O mortgage refinance mad(( MBA online 8]

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или