Над 5 000 нашенци се включиха в допитването за часовото време

Автор: "PoligrafF" , от 08.10.2018 0
Кога ще направим последната смяна - през март или през октомври 2019-а?

Над 5000 нашенци вече се включиха в организираното от Министерския съвет онлайн допитване във връзка с отпадането на смяната на часовото време, пише “Монитор”. Анкетата, публикувана на специална страница към правителствения сайт, стартира в края на септември и ще продължи до 11 октомври. Всеки желаещ може да посочи дали подкрепя оставането на лятно или на зимно часово време, като аргументира позицията си.

Изпратените мнения ще бъдат използвани от специално сформирана работна група, която ще има за цел да разработи официалната позиция, с която страната ни ще сложи край на ежегодното въртене на стрелките на часовника.

Преди няколко дни вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че голяма част от българите са ”за” лятното часово време. Той бе категоричен, че въпросът изисква представително проучване, както и дискусия с експерти, сред които лекари и специалисти по енергийна ефективност.

Припомняме Ви, че след мащабно допитване, Европейската комисия реши да предложи прекратяване на практиката два пъти годишно часовото време да бъде променяно. Официално последната задължителна смяна ще бъде в края на март догодина. След това държавите членки на съюза сами ще трябва да решат дали да се върнат към астрономическото време или да останат на лятно време.

България ще има време до началото на новата година, за да заяви пред Европа дали възнамерява да сменя времето през октомври 2019-а.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или