Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Над 83% от средствата по ОП "Рибарство" са вече договорирани

Автор: "PoligrafF", от 04.06.2014 0
Над 83% от средствата по ОП "Рибарство" са вече договорирани. 40% от тях са вече изплатени, сочат данните към 31-и май 2014 година. Това стана ясно по време на тринадесетото редовно заседание на Комитета по наблюдение на ОПРСР 2007-2013.

Над 83% от средствата по ОП “Рибарство” са вече договорирани. 40% от тях са вече изплатени, сочат данните към 31-и май 2014 година. Това стана ясно по време на тринадесетото редовно заседание на Комитета по наблюдение на ОПРСР 2007-2013.

Представителите от Европейската комисия (ЕК) съобщиха, че има огромно подобрение в работа по Програмата през последната една година, но процесите трябва да продължат. Г-н Франгискос Николиан сподели своите очаквания, че към края на 2014 г. ще има активизиране на разплащанията, което ще повиши усвояемостта. 

Зам.-министърът на Земеделието и храните - Валентина Маринова коментира, че е изключително доволна от високата оценка на партньорите ни от ЕК. „Предстои много работа по ОПРСР. Приключването на първия програмен период е от изключително значение, защото постигнатите успехи и набелязаните проблеми ще ни послужат за основни отправни точки при работата през новия период“, каза министърът.

Тя допълни, че се полагат всички усилия, за да се усвояват възможно повече средства по Програмата, защото това е предпоставка за отваряне на нови работни места в малките райони на страната. Според изготвения план за действие за ускоряване на изпълнението на Програмата се предвижда прекратяване на практиката за сключване на анекси за удължаване на сроковете за изпълнение на договорите.

Заложено е и съкращаване на сроковете за разплащане на проекти в рамките на два месеца. Удължава се и срокът за договаряне до месец юни 2014 г. на мерки 2.1, 2.6, 3.3 и 3.5. До месец септември 2014 г. ще се удължи срокът за договаряне по мярка 4.1, а по мярка 5.1 - до края на 2014 г.

В работната среща взеха участие зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова, г-н Франгискос Николиан и г–н Кристиан Бадиу от ГД „Морски въпроси и рибарство“ към Европейската комисия, както и представители на браншови организации от сектор „Рибарство“. 

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или