Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-малко 60 загинали и 336 задържани след опит за преврат в Турция

Най-малко 60 загинали и 336 задържани след опит за преврат в Турция

Най-малко 60 души са убити, а 336 са задържани след вълната на хаос и насилиe в Турция, разпалена от военна група, опитала да свали властта, предава AFP, като се позовава на представител на властите.По-голямата част от жертвите са цивилни, а задържаните – войници, предаде "Фокус".

Най-малко 60 души са убити, а 336 са задържани след вълната на хаос и насилиe в Турция, разпалена от военна група, опитала да свали властта, предава AFP, като се позовава на представител на властите.По-голямата част от жертвите са цивилни, а задържаните – войници, предаде "Фокус". 

Десетки войници на Босфорския мост в Истанбул се предадоха след неуспешния опит за преврат, предава Sky News. Снимка, разпространена в медиите, показва военнослужещи с вдигнати ръце. Медията припомня, че мостовете, свързващи европейската и азиатската част на Истанбул, бяха държани от организаторите на опита за свалянето на властта през цялата нощ.Турският министър-председател Бинали Йълдъръм е благодарил на лидерите на трите опозиционни партии за това, че са подкрепили демокрацията в страната и са застанали редом до правителството срещу групата войници, опитали се да извършат преврат, пише Daily Sabah.

„Благодаря на лидерите на опозиционните партии. Те защитиха демокрацията. Те застанаха с правителството, показвайки твърда позиция срещу опита за преврат“, заяви министър-председателят Бинали Йълдъръм рано днес в телевизионен ефир. „И трите опозиционни партии в парламента са издали заявления в подкрепа на правителството, отричайки плана за преврат.Йълдъръм също така благодари на хората, излезли по улиците в подкрепа на правителството срещу превратаджиите, призовавайки ги да не се завръщат по домовете си и да продължат да защитават демократично избраното правителство. „Не им оставяйте улиците“, добави той.

Стотици войници от турските въоръжени сили са били арестувани по цялата страна след опит за преврат, за който правителството смята, че е предизвикан от последователите на базирания в САЩ духовник Фетхуллах Гюлен, предаде AFP.754 членове на турските въоръжени сили са били арестувани за участие в преврата. Турски чиновник е съобщил, че 29 полковници и 5 генерала са били премахнати от постовете им.Изтребители „Ф-16“ на турските ВВС са предприели въздушни удари срещу танковете, разположени пред президентския дворец в Анкара, предава AFP, като се позовава на представител на институцията.

„Турски „Ф-16“ започнаха въздушни удари срещу танковете пред президентския дворец“, разкри източникът, който допълни, че по-рано в квартал „Голбаши“ в Анкара е свален хеликоптер на участващите в държавния преврат в Турция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега