Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Напредва изграждането на новата ясла в Сарафово

Автор: "PoligrafF", от 13.07.2015 0
Напредва изграждането на новата детска ясла в Сарафово. Тя ще реши един стар проблем на този динамично развиващ се бургаски квартал. Само за последните 6 години населението му се е увеличило с близо 600 души, много от които са млади семейства.

Напредва изграждането на новата детска ясла в Сарафово. Тя ще реши един стар проблем на този динамично развиващ се бургаски квартал. Само за последните 6 години населението му се е увеличило с близо 600 души, много от които са млади семейства.

Строителството на детската ясла отваря 50 места за местните деца. Така няма да се налага да ги водят в други райони на града. Сградата е разположена на терен от 1,280 кв. м. Тя ще е свързана с ЦДГ “Ален мак”.  Това ще позволи възпитаниците и персоналът на съществуващата детска градина да ползват музикалния кабинет и пералното помещение в новата сграда.

Детската ясла е двуетажна със сутерен. В нея ще има склад за чисто бельо и консумативи, сушилна и гладачни стаи. Предвиден е здравен кабинет. Във вътрешните зони за обучение и игра ще бъдат изградени всички необходими помещения - кухненски офис, спалня и просторна занималня с кът за хранене. Те ще бъдат оборудвани с модерна мебелировка, отговаряща на всички съвременни изисквания и стандарти за безопасност и удобство. В двора ще има нови съоръжения за игра.

”Към 2015-та година в Бургас няма необхванати деца в системата на детските градини и ясли. За сравнение, през 2007-ма не достигаха 700 места. В момента полагаме усилия да решим по-малкия проблем - това, че към някои райони на града интересът от страна на родителите е голям и некласираните деца се записват в по-далечни детски градини”, каза кметът Димитър Николов.

Най-сериозно е търсенето в центъра и в к-с “Меден рудник”. В централна градска част положението се подобри с превръщането на старото Пето РПУ в ново детско заведение. В “Меден рудник” пък Община Бургас подготвя изграждането на първата “пасивна” детска градина, която ще е с изключително нисък разход на енергия.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или