Нарът може да спре прогресията на сърдечните заболявания

Автор: "PoligrafF", от 10.09.2011 0
Има няколко продукта, които имат изключително благотворен ефект не само върху здравето на сърцето, но и върху цялостното състояние на организма. Нарът и сокът от нар например са с високо съдържание на антиоксиданти, които пазят артериите от втвърдяване.

Има няколко продукта, които имат изключително благотворен ефект не само върху здравето на сърцето, но и върху цялостното състояние на организма. Нарът и сокът от нар например са с високо съдържание на антиоксиданти, които пазят артериите от втвърдяване.

Според резултатите от ново проучване, сокът от нар категорично намалява увреждането на кръвоносните съдове, респективно функциите на сърцето. Освен това той е в състояние да преустанови прогресията на сърдечните заболявания.

Тестове доказали, че сокът от този плод е в състояние да намали въздействието на стреса върху човешкия организъм, тъй като нарът стимулира отделянето на азотен оксид. Това химично вещество поддържа артериите здрави, а кръвообръщението в норма.

Зеленият чай също съдържа мощни антиоксиданти, наречени флавоноиди, които могат да подобрят здравето на деликатните клетки, които изграждат кръвоносните съдове. По този начин значително се намалява риска от сърдечни заболявания. Дисфункционалността на тези клетки може да доведе до запушване на артериите.

Изследвания доказват, че хората, които редовно пият зелен чай, имат по-еластични и широки артерии – показател за доброто функциониране на кръвоносните съдове.

И не на последно място за здраво сърце наблягайте повечко на сочните и вкусни домати. Те са богати на каротеноидът ликопен – съставката, която определя топлия цвят на доматите. Това е и антиоксидант, който намалява риска от атеросклероза с до 50 процента. Отново според ново проучване, инициирано от корейски изследователи, ликопенът спомага за предпазване от запушване на артериите.

 Установено е, че жените с високо съдържание на ликопен в организма си имат здрави артерии и значително по-рядко страдат от сърдечни заболявания за разлика от дамите с дефицит на тази субстанция в тялото си. Не забравяйте, че освен храната, за здравето на сърцето е важно и движението и приема на много вода.

 

Източник: gotvach.bg

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или