Нашенци на масов "шопинг туризъм" в Турция, заради срива на лирата

Автор: "PoligrafF" , от 25.09.2018 0
Те пазаруват не само традиционните дрехи, перилни препарати и козметика, но и хранителни стоки, лекарства и други стоки.

Нашенци открай време “прескачат” до южната ни съседка на пазар, но сривът на турската лира привлече нова вълна от “шопинг туристи” от България и дори Румъния, Македония и Гърция. Те пазаруват не само традиционните дрехи, перилни препарати и козметика, но и хранителни стоки, лекарства и други стоки. Запасяват се добре и дори с транспортните разходи покупките им излизат изгодно.

”Като цяло турската лира се срина от средата на миналата година до настоящия момент почти два пъти спрямо българския лев. Това на практика означава, че като цяло ценовото ниво там е паднало два пъти спрямо нашето - средно. Има много стоки, които са паднали с повече, някои лекарства там струват 4 пъти по-евтино, отколкото в България, а някои хранителни стоки са два пъти по-евтини”, коментира икономистът Георги Вулджев в ефира на БНТ.

Туристическите агенции у нас “яхнаха вълната” и започнаха да предлагат все повече еднодневни екскурзии до Одрин. Маршрутът включва големи търговски центрове, където могат да се намерят реплики на известни марки за до 10 лева. Оригиналните стоки също набират популярност. Литър зехтин върви по 4-6 лева, а яйца размер М може да се намерят и за 12 стотинки.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или