На 6 май светът казва "НЕ" на диетите

Автор: "PoligrafF", от 05.05.2018 0
На 6 май, когато Източното православие посреща Гергьовден, светът отбелязва Деня „Без диети“. Международният празник е учреден през 1992 година от Мари Евънс Янг – ръководител на британска организация, бореща се с хранителните разстройства.

На 6 май, когато Източното православие посреща Гергьовден, светът отбелязва Деня „Без диети“. Международният празник е учреден през 1992 година от Мари Евънс Янг – ръководител на британска организация, бореща се с хранителните разстройства.

Символът на деня „Без диети“ е светло синята панделка. Традициите, свързани с празника целят превенция на строгите хранителни режими, които са опасни за здравето. Освен това, в сърцевината на движението е приемането на тялото и неговите естествени форми.

След като самата тя преминава през тежка форма на анорексия, Мари Евънс Янг започва да работи като социален консултант с хора, преминаващи през сходни проблеми със самочувствието, довели до тежки последици за зравето.

Идеята за деня „Без диети“ се поражда в началото на 90-те години на ХХ век във Великобритания. Оттогава, празникът се посреща в САЩ, Канада, Дания, Австралия, Индия, Израел и др. Събитията и инициативите, които се провеждат на този ден, целят да убедят младите хора, че не бива да робуват на нереалните образи, които обществото налага за пример. Организаторите „проповядват“ здравословния начин на живот, вместо строгите диети, гладуването и обсебващото броене на калории.

По ирония на съдбата, денят съвпада с традиционния за Православието Гергьовден, в който обикновено по нашите ширини се редят тежки трапези. Това може би е още една причина да се поотпуснем и да забравим за хранителните режими. След празниците пък може да заложим на спорт и здравословно хранене, за да се избавим от тежестта в стомаха.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или