"Негово величество Театърът" влиза в програмата за годишнината на Музикалното

Автор: "PoligrafF", от 15.03.2016 0
Продължават събитията по случай 55-ата годишнина от създаването на Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас. Тази седмица светлините угасват и влиза негово величество Театърът!

Продължават събитията по случай 55-ата годишнина от създаването на Националното училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” - Бургас. Тази седмица светлините угасват и влиза негово величество Театърът!

Почитателите на изкуството няма да останат разочаровани, защото обаянието на театъра ще бъде съчетано с уникалността на сценичните аксесоари и актьорската страст. Истинско театрално приключение очаква публиката. То ще бъде поднесено от талантите от специалности „Сценичен костюм” и „Актьорско майсторство”, с преподаватели Ваня Забунова, Георги Минков, Даниела Георгиева, и Владимир Грудев.

Младите костюмографи от 9 клас и тяхната преподавателка Ваня Забунова ще  превърнат своя талант,  въображение и емоции в цветна реалност. Те ще покажат изработените от тях кукли предназначени за куклен театър и театрални шапки, които очакват да бъдат включени в следващите спектакли на училището по изкуства. Зрителите ще имат възможност да разгледат отблизо уникалните театрални аксесоари и да си направят снимки с тях.

Душевна наслада, хапче за размисъл, повод за усмивка или сълза - това от своя страна ще поднесат на сцената младите актьори. Те ще представят откъси от ”Г-жа Министершата” на Бранислав Нушич, “Суматоха” на Йордан Радичков, „Сводници” на Иво Сиромахов, „Печената тиква”  на Елин Пелин, произведения на Христо Фотев и др.

”Негово Величество Театърът” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда” и е посветен на 55-ата годишнина на учебното заведение. Бургазлии и гостите на града могат да видят спектакъла тази сряда 16 март от 18 часа, в Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или