"Негово величество Театърът" влиза в програмата за годишнината на Музикалното

Автор: "PoligrafF", от 15.03.2016 0
Продължават събитията по случай 55-ата годишнина от създаването на Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас. Тази седмица светлините угасват и влиза негово величество Театърът!

Продължават събитията по случай 55-ата годишнина от създаването на Националното училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” - Бургас. Тази седмица светлините угасват и влиза негово величество Театърът!

Почитателите на изкуството няма да останат разочаровани, защото обаянието на театъра ще бъде съчетано с уникалността на сценичните аксесоари и актьорската страст. Истинско театрално приключение очаква публиката. То ще бъде поднесено от талантите от специалности „Сценичен костюм” и „Актьорско майсторство”, с преподаватели Ваня Забунова, Георги Минков, Даниела Георгиева, и Владимир Грудев.

Младите костюмографи от 9 клас и тяхната преподавателка Ваня Забунова ще  превърнат своя талант,  въображение и емоции в цветна реалност. Те ще покажат изработените от тях кукли предназначени за куклен театър и театрални шапки, които очакват да бъдат включени в следващите спектакли на училището по изкуства. Зрителите ще имат възможност да разгледат отблизо уникалните театрални аксесоари и да си направят снимки с тях.

Душевна наслада, хапче за размисъл, повод за усмивка или сълза - това от своя страна ще поднесат на сцената младите актьори. Те ще представят откъси от ”Г-жа Министершата” на Бранислав Нушич, “Суматоха” на Йордан Радичков, „Сводници” на Иво Сиромахов, „Печената тиква”  на Елин Пелин, произведения на Христо Фотев и др.

”Негово Величество Театърът” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда” и е посветен на 55-ата годишнина на учебното заведение. Бургазлии и гостите на града могат да видят спектакъла тази сряда 16 март от 18 часа, в Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или