Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Никодим Стоянов: Поморие се нуждае от болницата си, особено през летния сезон

Автор: "PoligrafF", от 23.10.2017 0
Припомняме Ви, че днес МБАЛ Поморие отново отваря врати, след като на 16-и октомври дейността на здравното заведение бе преустановена.

“Макар на 20 км, в Бургас, да има болница, община Поморие се нуждае от това болнично заведение, особено през летния сезон. Надявам се, че мерките, които ще предприеме Общината, ще дадат резултат”. Това коментира днес на нарочна пресконференция в областната централа на БСП поморийският общински съветник Никодим Стоянов.

По думите му, проблемът с МБАЛ Поморие е на дневен ред от месец април насам. Стоянов посочи още, че е очаквал по случая да бъде свикано спешно заседание на местния парламент, но това не се е случило. Съветникът от групата на БСП обясни пред бургаските медии, че Общински съвет вече е дал съгласието си Общината да тегли заем в размер на 18 млн. лева, като около милион от тази сума ще бъде изразходвана именно за МБАЛ Поморие.

Приблизително 700 000 лева ще бъдат вложени в апаратура, а около 300 000 лева ще отидат за сградния фонд. Според Стоянов, именно медицинската апаратура е сред основните приоритети за оздравяване на здравното заведение, тъй като без техника няма клинични пътеки, а без клинични пътеки, няма финансиране.

В пресконференцията взе участие и народният представител Николай Тишев, който подчерта, че ситуацията с МБАЛ Поморие не е уникален за региона проблем, а засяга всички общински болници в страната. Според него, причините за това им състояние са няколко – нуждата от осъвременяване на клиничните пътеки, които не са променини от 2006-а година насам и не отразяват инфлацията, както и законовите разпоредби, които забраняват този тип здравни заведения да отпращат пациенти, пък били те и неосигурени. Третият проблем бил демотивацията на здравните работници, заради плановете общинските болници да бъдат преобразувани в спешни центрове.

Към април месец, дълговете на поморийската болница са били близо 500 000 лева. Около 340 000 лева са били задълженията към доставчиците, 36 000 към бюджета, а 120 000 към служителите, включително за осигуровки.

Припомняме Ви, че днес МБАЛ Поморие отново отваря врати, след като на 16-и октомври дейността на здравното заведение бе преустановена. Отделенията започнаха да приемат пациенти около 12:00 часа на обяд.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Щом "циганското лято" ни напусна, Бургас взе да ухае на зима...
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или