Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Николай Димитров се закле: Благодаря, че опазихте Несебър

Автор: "PoligrafF", от 11.11.2019 0
Тържествената сесия на новия общински съвет в Несебър започна с аплодисменти за кмета Димитров. Пред препълнената зала избраният кмет Николай Димитров и 21 общински съветници положиха клетва и встъпиха в длъжност. Пред сградата на ОбС хиляди жители гледаха на живо това, което се случва в залата и продължиха да скандират "Свобода" и "Искаме си кмета".

Тържествената сесия на новия общински съвет в Несебър започна с аплодисменти за кмета Димитров. Пред препълнената зала избраният кмет Николай Димитров и 21 общински съветници положиха клетва и встъпиха в длъжност.  Пред сградата на ОбС хиляди жители гледаха на живо това, което се случва в залата и продължиха да скандират ”Свобода” и “Искаме си кмета”, в подкрепа на Димитров, който по-рано днес бе конвоиран с белезници и засилена охрана до Несебър.

“47 кметове и председатели на Общински съвети от Освобождението до днес са полагали клетва да служат за благото на Несебър. 47, управлявали Общината при различни условия – на войни, на бежански кризи, на етническо напрежение. 47, чиито имена може да  не помним днес, но чиито дела ще останат в историята завинаги. Общото между тях – умението да обединяват, да се водят от обществения, а не от личен интерес.  Да намират мирно решаване на проблемите. Да създават – религиозни, образователни, културни средища. Днес, предстои Вие да поемете по пътя на тези 47, при условия по-различни от останалите 12 общини, в които проведох тържествени сесии”, коментира областния управител на Бургас Вълчо Чолаков.

По думите му въпреки различните условия, избирателите очакват обединение, за загърбване на личните пристрастия, за прозрачност, за работа в полза на общината и жителите й.”Вярвам, че независимо от политическата си разноликост ще намерите човешко единомислие. Вярвам, че въпреки ситуацията, с която стартирате своето управление ще намерите правилния тон и действия, за да останат делата ви в историята, като повод за гордост. Прожекторите на обществения интерес, днес са насочени към тази зала - нека това, което осветят бъде достойнство, мъдрост и грижа за хората.След полагането на клетва, отговорността за развитието на община Несебър и за добруването на несебърлии минава във Ваши ръце. Носете тази отговорност съвестно, без да забравяте поетите обещания. Не разделяйте хората. Обединявайте ги. Това ще е във Ваша полза и в полза бъдещето на Несебър”, допълни Чолаков.

Димитров от своя страна благодари на съгражданите си за подкрепата и затова, че не са се поддали на провокацията и че са опазили Несебър.

”Искам да благодаря на моите съграждани, които не се поддадоха на тази провокация и по достойнство оцениха работата, която вършим аз и моите колеги за благото на общината. На тези, които създадоха тази интрига и провокация, не пожелавам да преживеят това, което преживяхме аз и моето семейство…мисля, че няма да го изтърпят. Благодаря на Господ, че бе до мен и семейството ми в тези тежки моменти. Аз мога да гледам всеки в очите, но друг е въпросът дали Вие (бел. ред останалите съветници) можете да ме гледате в очите. Благодаря на инициативния комитет, който издигна моята кандидатура, и на всички жители на Община Несебър, които за пореден път ми гласуват доверие. А на всички новоизбрани общински съветници и кметове на кметства, се надявам, че както по време на кампанията заявиха, че ще работят за доброто на Община Несебър, надявам се през следващите години да го докажат. Благодаря на моите съграждани, че опазиха Община Несебър”, коментира Димитров при полагане на клетвата.

Днес клетва като общински съветник положи и водачът на “Движение 21” Константин Лефтеров, който също бе сред задържаните преди изборите, след акцията на ГДБОП в Несебър. Няколко дни по-късно Лефтеров бе освободен поради липса на доказателства. Припомняме Ви, че по думите на Лефтеров и колегите му от “Движение 21”, става дума за нагласена атака срещу тях.

”Ние сме афектирани и ядосани от цялата акция и последвалите задържания. Някой иска да превземе града ни, но ние няма да позволим това. Не може да се говори за купуване на гласове при такава огромна подкрепа с над 8000 гласа. Това означава само едно - доверие, което сме гласували на кмета”, коментираха несебърлии.

След като положи клетва, Димитров може да упълномощи свой заместник, защото след тържествената церемония той ще бъде върнат отново в ареста.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или