Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Нова придобивка в помощ на хората със зрителни увреждания

Автор: "PoligrafF", от 20.09.2019 0
В момента приключват последните довършителни работи по цялостното обновяване на пътеката за хората със зрителни увреждания в к-с "Зорница". Тя има изключително важно значение, тъй като свързва автобусната спирка до УМБАЛ с клуба на "Съюз на слепите в България" и Центърът за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания - и двете в бл. 47. Тя също така се използва и от хората, посещаващи ДЦАУ "Изгрев" за различни административни услуги.

В момента приключват последните довършителни работи по цялостното обновяване на пътеката за хората със зрителни увреждания в к-с “Зорница”. Тя има изключително важно значение, тъй като свързва автобусната спирка до УМБАЛ с клуба на “Съюз на слепите в България” и Центърът за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания - и двете в бл. 47. Тя също така се използва и от хората, посещаващи ДЦАУ “Изгрев” за различни административни услуги.                

Пътеката бе изградена преди повече от 10 години по програма за осигуряване на достъпна  среда. В началото тя бе от жълта боя. Самата настилка често се нарушаваше поради аварийни ремонти или инвестиционни намерения, което водеше до предпоставки за инциденти и допълнителни разходи за възстановяване.               

Общината поетапно извърши реконструкция на трасето. Специално внимание бе обърнато на това да не се затварят големи участъци, за да не се затруднява придвижването. Постоянна информация се предоставяше на ССБ и ЦСРИЗХУ с цел предотвратяване на инциденти.               

Освен че подобрява условията за придвижване на хората със зрителни увреждания, пътеката повишава и обществената информираност на останалите хора за проблемите на целевата група. Това е поредната важна стъпка за осигуряване на безопасна и достъпна среда на хората с увреждания, живеещи или посещаващи нашия град. 

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Другото лице на есента - в него няма пищно изобилие от цветове, само…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Да Не Все още не съм решил/а
виж резултатите или